Siegfried Mureșan: 3 milioane de euro pentru combaterea propagandei ruse

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, negociator-şef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene pe 2018, a propus finanţarea cu 3 milioane de euro, prin acest buget, a unui proiect-pilot menit să combată propaganda şi acţiunile de dezinformare ale Federaţiei Ruse prin presă şi prin reţelele sociale. 

Acțiunea ar urma să se deruleze atât în statele membre, cât și şi în cele din Vecinătatea estică, în special Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. 

Proiectul urmăreşte pregătirea personalului de specialitate din reprezentanţele Comisiei Europene în statele membre şi din delegaţiile UE în ţările din Vecinătatea estică în vederea monitorizării propagandei ruse şi a ştirilor false, dar şi instruirea personalului de specialitate în vederea combaterii acestor fenomene de dezinformare. 

'Scopul proiectului-pilot este de a îmbunătăţi modul prin care atât Comisia Europeană, cât şi delegaţiile Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE) în statele din Parteneriatul Estic, prin Grupul Operativ de Comunicare Strategică în Est (East StratCom), îşi folosesc resursele de comunicare pentru a răspunde eforturilor propagandei ruse", a afirmat Mureşan. 

Deputatul european a arătat că East StratCom dispune de personal redus, buget limitat şi nu este dotat pentru a face faţă unei campanii de dezinformare cu finanţare substanţială. 

Prin urmare, pentru a creşte impactul demersurilor UE în ceea ce priveşte combaterea dezinformării, eforturile pentru comunicare strategică trebuie adaptate la circumstanţele naţionale. (...) Scopul proiectului-pilot este de a aduce reprezentanţele Comisiei şi delegaţiile SEAE la nivelul de expertiză necesar pentru a exploata pe deplin posibilităţile oferite de platformele de social media pentru a stimula dezvoltarea unei campanii de comunicare strategică. Proiectul-pilot ar finanţa astfel o monitorizare media complexă şi coerentă în întreaga regiune, inclusiv a unui flux mare de date", a mai spus europarlamentarul, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel