Senatorul Fifor (PSD) cere Ministerului Sănătăţii să trimită o echipă de control la SCJU

Senatorul PSD Arad Mihai Fifor, a anunţat că îi va solicita ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, să trimită o echipă de control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care să vizeze în primul rând Secţia de chirurgie ortopedie pediatrică a unităţii medicale.

În opinia lui Fifor, verificările ar trebui făcute în primul rând în această secţie, el afirmând că aceasta ar funcţiona fără să îndeplinească condiţiile solicitate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad.

'Se împlineşte un an de la raportul comisiei de inspecţie de la DSP, care a dat termen pentru rezolvarea deficienţelor decembrie 2016, în caz contrar urmând să fie retrasă autorizaţia de funcţionare a secţiei respective. Termenul a fost depăşit, aşa încât secţia funcţionează, practic, fără autorizaţie, punând în pericol sănătatea şi viaţa copiilor', a declarat Mihai Fifor. Acesta a spus că în decembrie 2016 conducerea SCJU a regândit planul de conformare, noul plan de conformare fiind acceptat de DSP Arad, dar nu s-a făcut absolut nimic, secţia funcţionând chiar şi în aceste condiţii.

'Voi cere Ministerului Sănătăţii să trimită la SCJU Arad o echipă de evaluare, pentru că lucrurile nu pot continua aşa. Trebuie spus că la SCJU Arad nu se întâmplă nimic bun, decât 'rotirea' cadrelor de conducere, spitalul reuşind să supravieţuiască doar pe seama spiritului de sacrificiu al celor 235 de medici care lucrează aici', a mai adăugat senatorul Mihai Fifor, care este şi preşedinte al Consiliului Naţional al PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel