Semafoare București, noi informații. Viceprimar: Opt persoane capabile să facă astfel de programări

Semafor
Semafor

Viceprimarul Capitalei a spus că există un cerc restrâns de persoane bănuite că ar fi accesat ilegal semafoare din Bucureşti.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a precizat, duminică, că opt persoane puteau să facă programări în sistemul de semaforizare şi că patru dintre acestea au fost indicate organelor de poliţie care anchetează accesările ilegale semnalate în acest sistem în ultimele două zile.

„Dacă în data de 28 am crezut că este vorba despre o defecțiune tehnică, ulterior, în data de 29, am concluzionat că, de fapt, nu vorbim de o defecțiune tehnică, ci de un acces neautorizat în sistemul de programare al semafoarelor, moment în care s-au luat toate măsurile. (...) În concret, opt persoane erau capabile să facă astfel de programări și să intervină. Patru dintre aceste persoane sunt angajate ale Companiei Municipale pentru Managementul Traficului din București, asupra lor neexistând niciun fel de bănuială. (...) Celelalte patru persoane au fost indicate organelor de Poliție. (...) Vă pot spune că persoana care a introdus alte diagrame este o persoană care a lucrat în sistemul de programare al unităţilor semaforice de pe raza municipiului Bucureşti", a declarat viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, duminică, 30 decembrie, la Antena 3.

Potrivit acestuia, „intervenţia nu a fost una electronică, ci o intervenţie mecanică de pe spaţiul public, prin aceea că acele căsuţe ale semaforului au fost deschise. Să se deschidă acestea au un anumit tip de cheie şi un anumit tip de poziţie de extragere al capacului de protecţie, deci nu este pur şi simplu un capac care doar să apere de ploaie şi de vânt".

Primăria Capitalei a anunţat, sâmbătă seară, că au avut loc accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Bucureşti, subliniind că a fost deja depusă o plângere penală. Primăria mai arată că au fost introduse alte diagrame ce stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor.

Polițiștii, verificări

Poliţiştii fac mai multe verificări, duminică, în cazul accesărilor ilegale semnalate în sistemul de semaforizare din Capitală. „Ieri seară, la sediul Secţiei 12 Poliţie, un reprezentant al Companiei Municipale de Management al Traficului Bucureşti a sesizat că s-ar fi intervenit la semaforizarea de pe b-dul Nicolae Grigorescu - Policlinica Titan, sector 3, fiind modificat programul de semaforizare. Ca prime măsuri, la faţa locului s-au deplasat echipaje ale Brigăzii Rutiere şi de siguranţă publică, pentru a asigura fluenţa traficului, precum şi pentru efectuarea unor investigaţii şi aplicarea măsurilor din competenţă. Pe parcursul zilei de astăzi se vor desfăşura mai multe activităţi, în care vor fi implicaţi şi specialişti ai Companiei Municipale de Management al Traficului Bucureşti. Au fost solicitate date necesare în conturarea situaţiei de fapt, urmând a se stabili şi situaţia de drept”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Poliţia Capitalei.

VEZI ȘI: HOROSCOP 2019. Vin banii. Zodia invidiată de toți

VEZI ȘI: Se întâmplă de la 1 ianuarie 2019. Desfășurare de forțe fără precedent și o șansă istorică pentru România


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel