Secretul micilor perfecți. Asta trebuie să faci înainte de a-i pune pe grătar

Secretul micilor perfecți. Asta trebuie să faci înainte de a-i pune pe grătar / Foto: Captură video Pro Tv
Secretul micilor perfecți. Asta trebuie să faci înainte de a-i pune pe grătar / Foto: Captură video Pro Tv

Află în articol care este secretul unor mici delicioși.

Grătarele vor sfârâi în acest weekend prelungit, de sărbătoarea muncii. Le vom vedea peste tot - la restaurante, terase, locuri de picnic, dar și in curțile oamenilor.

Cei mai prevăzători au început deja să se aprovizioneze cu mici, ceafă de porc, frigărui, sau cârnați. Tot mai cerute sunt și pachetele cu carne condimentată și marinată, gata de pus pe foc, relatează Pro TV.

Micii, vedetele zilei de 1 mai

De 1 mai, cei mai ceruți sunt micii. Dacă îi vreți mai fragezi, măcelarii vă recomandă să îi congelați înainte. Acele de gheață vor înmuia puțin carnea. În carmangerii, comenzile curg deja de zile bune, iar Ionuț Anghel, proprietarul unui astfel de loc a explicat cum ne dăm seama că micii sunt făcuți.

"Micul e produsul tractor. Mai ales de 1 mai! E cel mai vândut. De ordinul zecilor de mii. Sunt mai multe rețete. Acum facem micii de porc, vită și oaie, rețeta tradițională, dar avem și de vită și oaie picanți. Grataragiul știe ce are de făcut. Să danseze micul pe grătar. Când se mișcă singur pe grătar, fără să se lipească, atunci înseamnă că e făcut", a declarat Ionuț Anghel.

Friptura la grătar are secretele ei

Cei care nu iubesc cu carnea de porc pot alege pui, vită ori berbecuț. Toate merg de minune pe grătar. Ca atare sau făcute frigărui. Un kilogram de piept de pui costa 25 de lei, iar pastrama din pulpă de berbecuț, 70 de lei.

Deși pare simplă de făcut, și friptura la grătar are secretele ei. Carnea poate fi arsă ușor, dacă focul nu este potrivit, iar fiecare bucată trebuie condimentată și bine pregătită înainte, pentru un gust desăvârșit. Pentru cei mai neexperimentați, există carne gata pregătită pentru grătar. Tot de trebuie să faci este să o cumperi și să o pui direct pe grătar. În magazine puteți găsi de la ceafă de porc în sos bbq, până la piept de pui marinate în sos de mentă și verdeață, aripioare de pui în sos roșu și până la adane gata de pus pe grătar. Prețurile pentru astfel de produse pornesc de la 40 de lei pentru un kilogram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel