Secretele unui magiun delicios. Narcisa Iorga: Se poate mânca gol și ține loc de masă, gustare, fiind bogat în nutrienți și fibre

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (MemorySlashVision)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (MemorySlashVision)

Narcisa Iorga a spus cum se face magiunul.

Narcisa Iorga are o livadă cu pruni și ne împărtășește un secret legat de magiun.

„Magiunul se prepară prin fierberea îndelungată, la foc mic, a prunelor, fără strop de zahăr, doar cu o cană de apă pusă la începutul procesului. Apa e necesară pentru ca fructele să nu se lipească, până în momentul în care încep să-și lase sucul propriu. Magiunul din prunele Stanley are, la final, o culoare închisă și lucioasă. I se poate adăuga nucă tăiată mare. Se poate mânca gol și ține loc de masă, gustare, fiind bogat în nutrienți și fibre. De clătite sau cornulețe, rulade, nu mai vorbesc... Prunele sunt excelente și congelate, după ce scoatem sâmburii și le tăiem felii. După coacerea în cuptor, au o culoare specială, își păstrează gustul și parfumul, iar cu un foietaj, scorțișoară și cuișoare, putem face ștrudele sau tarte minunate. Le pudrăm cu zahăr și gata!”, a scris Narcisa Iorga.

Magiunul, sau dulceața de prune, este un produs alimentar tradițional în multe culturi și poate aduce mai multe beneficii sănătății dacă este consumat în mod moderat. Iată câteva dintre beneficiile consumului de magiun:

Sursă de energie

Magiunul este bogat în carbohidrați și zaharuri naturale, ceea ce îl face o sursă rapidă de energie. Aceasta poate fi o alegere bună pentru a vă revitaliza în timpul activităților fizice sau pentru a vă ridica energia când sunteți slăbiți.

Conține fibre

Magiunul poate conține și cantități semnificative de fibre dietetice, în funcție de modul în care este preparat. Fibrele contribuie la sănătatea digestivă și la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control.

Bogat în antioxidanți

Prunele, din care se face magiunul, conțin antioxidanți, cum ar fi vitamina C și beta-carotenul, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi și pot susține sistemul imunitar.

Sursă de minerale

Magiunul poate conține minerale importante, cum ar fi potasiul și fierul. Potasiul ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, în timp ce fierul este esențial pentru transportul oxigenului în organism.

Gust delicios

Unul dintre principalele beneficii ale consumului de magiun este gustul său delicios. Poate fi folosit în diverse moduri, de la a-l întinde pe pâine sau biscuiți până la a-l folosi în rețete de desert sau pentru a adăuga o notă dulce și savuroasă altor mâncăruri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel