Schimbările ANULUI în mass-media din România. Demisii și concedieri total neașteptate

Anul 2015 a fost unul al schimbărilor importante nu doar în plan politic, ci și în planul mass-media. Mai mulți jurnaliști cunoscuți fie și-au dat demisia de la principalele televiziuni de știri, fie au fost dați afară în urma unor neînțelegeri. Printre cei care au avut parte de schimbări majore în carieră, în anul 2015, se numără Sorina Matei sau Cătălin Striblea.

În rândurile de mai jos, DC News vă prezintă cele mai importante "mișcări" de pe scena mass-media în 2015. 

1. În ianuarie 2015, jurnalista Oana Stănciulescu anunța că se desparte de Antena 3.  "Contractul dintre mine și Antena3 încetează începând de astazi (15 ianuarie, NR). După 24 de ani de jurnalism, consider în continuare că libertatea de exprimare este un bun câștigat care nu poate fi luat nimanui!", scria cunoscuta realizatoare TV pe Facebook. Ulterior, a devenit colaborator permanent al emisiunii "Jocuri de putere", de la Realitatea TV.

2. Aprilie a fost pentru Sorina Matei luna schimbării. Ea nu s-a mai regăsit în grila de seară a postului B1 TV. Sorina Matei a fost șefa secției politic la Antena 3, până la începutul lui 2011. Câteva luni mai târziu, ea a trecut la B1 TV, unde a început să realizeze și o emisiune. Șase luni mai târziu, Sorina Matei a părăsit postul pentru o emisiune în prime-time la România TV. La sfârșitul lui 2013, jurnalista a plecat și de la acest post pentru ca mai apoi să revină la B1 TV, cu emisiunea "Actualitatea Românească".

3. Tot în luna aprilie, Cătălin Prisăcariu, realizatorul emisiunii "Butonul de panică" la B1 TV, a fost concediat. Conducerea postului de știri l-a anunțat că se încheie colaborarea. Motivul invocat a fost "situația financiară precară a postului". "Așadar, relația mea cu B1 TV se încheie aici, după o colaborare de aproape doi ani și jumătate și vreo cinci sute de ore de emisie. Sper ca scoaterea mea de pe post să fie suficientă pentru ca B1 să se salveze de la faliment, îi urez succes conducerii postului în acest titanic demers", spunea Prisăcariu.

[citeste si]

4. În februarie 2015, după mai bine de două decenii la Jurnalul Naţional, Marius Tucă a decis să demisioneze. Acum realizează matinalul de la Smart FM.

5. Oana Zamfir a revenit la pupitrul ştirilor de la Digi 24, după o pauză de circa 10 zile. Prezentatoarea fusese scoasă de la jurnalul de ştiri de către conducerea postului de televiziune, după o gafă în direct cu Marian Munteanu, pe 21 octombrie. S-a întâmplat în octombrie.

6. În septembrie, Iosif Buble a plecat de la Antena 3 după ce a lucrat un deceniu la acest post de televiziune. 

7. Sonia Simionov, jurnalista de la Antena 3, anunța în august că se desparte de știri. "Nu pot, însă, să nu mulţumesc (ca la Oscar, ştiţi? :)) echipei de la Ştiri. Începând cu colegii mei de secţie, până la cei care au puterea de decizie. Toţi m-au sprijinit şi, fără a fi fost reporter, nu ar fi existat această provocare! Viaţa mea profesională a început în Antenă şi continuă în Antenă", spunea ziarista.

8. În mai, Oana Dobre, care a lucrat de-a lungul timpului la Jurnalul Național, Evenimentul Zilei, Realitatea TV şi Digi24, anunţa că nu va mai activa în acest domeniu. "Dacă astăzi tot e vorba despre nume, m-am gândit că e o zi numai bună să anunț și eu o schimbare. Timp de 15 ani, un alt nume al meu a fost "ziaristă". Nu a fost o calitate, nici o ocupație, nici un job. A făcut parte din identitatea mea complet. Ar fi putut să apară și pe buletin. De ceva vreme, nu foarte multă, nu mă mai cheamă așa. Am amânat un pic anunțul ăsta, din motive foarte personale. De ce nu mă mai cheamă "ziaristă"? Pentru că, în acest moment al vieții mele, am decis că, pur și simplu, așa e mai bine. Timp de 15 ani nu am avut nici un regret profesional major. În ultimii ani, a apărut o miză nouă și la fel de importantă: să nu am nici un regret personal major".

9. În iunie, Viorel Ilișoi anunțaa că se retrage din presă după 26 de ani, printr-un mesaj trist, postat pe pagina sa de Facebook. "Mă retrag, după 26 de ani de presă, cu sentimentul că am fost zvârlit ca o cârpă. Cel puțin până la anul nu voi mai scrie la vreun ziar, site etc. - exceptând blogul meu, deisgur, unde voi mai readuce la suprafață, din mâlul mânos al anilor buni, reportaje ce ar mai putea fi citite și azi", spunea ziaristul.

10. Claudiu Pândaru, Cristian Tudor Popescu și Florin Negruțiu au avut și ei parte de schimbări majore în 2015. Directorul editorial al Mediafax Group, Claudiu Pândaru, și-a anunțat plecarea din fruntea companiei deținute de Adrian Sârbu. Demisia acestuia venea la o săptămână dupa ce Cristian Tudor Popescu și Florin Negrutiu anunțaseră că părăsesc Mediafax Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel