Scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Dr. Ioana Stăncel: Sunt o BOMBĂ BIOLOGICĂ pentru comunitate. Sunt un FOCAR de infecții

Medicul Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, avertizează asupra faptului că gunoaiele din Sectorul 1 sunt o adevărată "bombă biologică" pentru oameni și mediu.

"Situația este foarte gravă din punctul de vedere al sănătății publice. Aceste gunoaie menajere sunt un focar de infecții. Sunt niște deșeuri menajere, nu știm în ce stadiu de transformare au ajuns, nu știm dacă există deja o supra-contaminare cu tot felul de rozătoare. Gunoaiele menajere au un anumit circuit, se recoltează într-un anumit fel, se adună într-un anumit fel și se reciclează într-un ciclu continuu de serviciu. Faptul că acest ciclu este întrerupt este un pericol major pentru sănătatea populației, este un pericol major pentru sănătatea mediului și nu trebuie să uităm că ne aflăm în situația de pandemie și în acele pungi pot chiar exista pungi cu măști pe care fiecare persoană le aruncă acasă la gunoi.

Nu avem circuite separate pentru înlăturarea echipamentelor de protecție în uzul gospodăresc menajer și odată ajunse acolo pot să ajungă câinii comunitari care să rupă pungile, pot ajunge șobolanii și alte rozătoare și ne aflăm într-o situație în care aceste gunoaie neridicate de atât de mult timp devin o bombă biologică pentru comunitate, pentru mediu. Decontaminarea ulterioară costă mai mult decât ridicarea gunoaielor.", a explicat Ioana Stăncel în direct la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel