Scandal în Italia: Un pod ianugurat în urmă cu 10 zile s-a prăbușit

Prăbușirea unui pod, inaugurat în urmă cu 10 zile, în apropierea de Palermo, a generat un scandal de proporții în Italia. Premierul Matteo Renzi a reacționat dur când a aflat ce s-a întâmplat, solicitând ca cei responsabili să plătească.

O parte a viaductulul Scorciavacche, de pe autostrada Palermo-Agrigento, s-a prăbușit la 10 zile de la inaugurarea fastuoasă, care a avut loc pe 23 decembrie 2014. Pentru construcția podului s-au cheltuit 13 milioane de euro, însă lucrarea este parte a unui proiect în derulare, cu o valoare de peste 200 de milioane de euro.

Viaductul a fost finalizat cu trei luni înainte de termen, scrie The Telegraph, potrivit capital.ro.

O anchetă a fost demarată pentru a se stabili cine sunt vinovații, dar reprezentanţii companiei de construcţii care s-a ocupat de proiect, ANAS, spun că podul s-a surpat din cauze care nu au legătură cu firma. 

Incidentul a atras o reacție furioasă din partea premierului italian Matteo Renzi, care a anunțat pe Twitter că vrea să ştie cine este responsabil, afirmând că cei vinovaţi "vor plăti totul".

În opinia politicianului sicilian Paolo Caracausi de la formaţiunea Partidul Valorilor din Italia, de centru-stânga, prăbuşirea viaductului după numai 10 zile de la inaugurare este "un scandal".

Și ministrul italian al Transporturilor, Maurizio Lupi, și-a exprimat revolta, anunțând că "Cine a făcut această greșeală va plăti, atât cei care au construit cât şi cei care au inspectat".

Dar compania Anas, care are mai mult de 80 de ani de experiență în construcția de drumuri și autostrăzi a insistat că mass-media a exagerat în privinţa a ceea ce ce s-a întâmplat şi referitor la prejudiciu.

Presa italiană a scris că valoarea declarată a viaductului, de 13 milioane de euro a fost incorectă și supraevaluată şi a insistat că podul de 350 de metri a fost construit de fapt cu numai 7 milioane de euro din totalul proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel