Urmărește emisiunea live


Scandal în CGMB. Membrii PSD au părăsit ședința, nemulțumiți de absența lui Nicușor Dan. Exproprierile pentru Cartierul Henri Coandă rămân în așteptare

Consilierii grupului PSD au părăsit dezbaterile privind exproprierile pentru calea de acces în Cartierul Henri Coandă (Facebook)
Consilierii grupului PSD au părăsit dezbaterile privind exproprierile pentru calea de acces în Cartierul Henri Coandă (Facebook)

Grupul PSD ”abandonează”, a doua oară în numai o lună, dezbaterile privind realizarea exproprierilor pentru calea de acces către Cartierul Henri Coandă. 

Consilierii din grupul PSD au părăsit, vineri, lucrările şedinţei Consiliului General al Capitalei, chiar în timpul dezbaterilor privind realizarea exproprierilor necesare pentru un drum de acces către Cartierul Henri Coandă prin Strada Biharia, notează Agerpres.

Astfel, cele trei proiecte de hotărâre referitoare la exproprieri aflate pe ordinea de zi a ședinței de astăzi nu au putut fi aprobate, neavând susținerea a două treimi dintre membrii CGMB. Aceasta este a doua ”amânare”, după ce în ședința anterioară nu au întrunit numărul necesar de voturi. 

Proiectele vizează exproprieri necesare în vederea următoarelor investiţii: drum de acces pentru Cartierul Henri Coandă de lângă Aeroportul Băneasa; străpungere Bulevardul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu Etapa II - km 2+400 - intersecţie Calea Vitan Bârzeşti; penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi supralărgire Bulevardul Ghencea între Strada Braşov şi Terminal Tramvai 41.

Bădulescu, nemulțumit de absența lui Nicușor Dan

Liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu, a criticat modul în care au fost întocmite proiectele de hotărâre şi s-a arătat nemulţumit de faptul că primarul general Nicuşor Dan nu a fost prezent pentru a-i răspunde la întrebări.

"Dumnealui (n.r. - Nicușor Dan) ne cere, în calitate de iniţiator, să adoptăm o hotărâre care este contrară legii. Există Legea 255/2010 care statuează foarte clar în ce condiţii porneşti exproprierea pentru utilitate publică. Eu mă întreb ce să expropriez în condiţiile în care în interiorul acestei hotărâri schimbăm şi coridorul, deci nu mai avem aceeaşi hotărâre din 2019, nu avem nicio prevedere în buget, pentru că noi nu avem bugetul aprobat astăzi”, a explicat Aurelian Bădulescu.

USR acuză social democrații de ”pretexte” pentru a nu aproba expropierile 

De partea cealaltă, consilierii USR, prin vocea lui Andrei Rigu, susțin că social democrații caută ”pretexte” pentru a nu vota aceste proiecte.  Rigu a menţionat că în CGMB au fost adoptate şi alte hotărâri care vizau investiţii sau achiziţii, iar sumele necesare au fost alocate ulterior.

”Această hotărâre nu vizează modificarea traseului obiectivului de investiţii. Dacă e o hartă acolo, este pentru că e necesară actualizarea informaţiilor cadastrale, respectiv din 2019 până acum: ce proprietari au fost, cum s-au schimbat şi cine trebuie să fie despăgubit”, a precizat Andrei Rigu.  

Speranța s-a transformat în ”vești proaste”

”Vești proaste din Consiliul General pentru Sectorul 6. Istoria se repetă, grupul PSD a ieșit din ședință înainte de votul pentru continuarea exproprierilor necesare continuării lucrărilor la Bulevardul Prelungirea Ghencea. Păcat, banii stau blocați, timpul trece, noi suferim din cauza șantierelor interminabile”, scrie primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, pe contul său de socializare.

În urmă cu o zi, tot pe social media. acesta susținea că își dorește ca ”toate partidele din CGMB să se comporte responsabil şi să voteze exproprierile deoarece este nevoie de o majoritate calificată cu 2/3”. 

Vezi și: PUZ-urile Sectoarelor 2, 4 și 5, suspendate. Nicușor Dan, anunț

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel