Scandal de proporții în SUA, după un ordin al lui Trump

Donald Trump aprinde spiritele în SUA. 

Donald Trump un ordin executiv prin care interzice temporar cetăţenilor din şapte ţări musulmane să intre în SUA. Președintele american susține că nu are nimic de-a face cu religia, e vorba despre securitatea țării în fața teroriștilor. Cu toate acestea, el a decis, peste noapte, să demită procurorul general interimar al Departamentului de Justiţie, Sally Yates, pe care a acuzat-o de trădare. Ea le-a spus avocaţilor guvernamentali să atace ordonanța privind imigrația. 

Şeful Departamentului de Securitate Internă, John Kelly, a auzit pentru prima dată la televizor de ordinul executiv privind restricţionarea imigraţiei. 

Procurorul General Bob Ferguson din Washington a anunţat luni noaptea că va lansa o acţiune legală pentru a încerca să blocheze acest ordin al lui Trump. ”Nimeni nu este deasupra legii, nici măcar preşedintele. Iar în instanţă, nu este cea mai zgomotoasă voce care câştigă, ci Constituţia”, a declarat Ferguson.

Ordinul executiv vizează cetăţenii, precum şi persoanele cu dublă cetăţenie, din Iran, Irak, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel