Scandal de corupţie. Sepp Blatter, sancțiune suplimentară din partea FIFA

Scandal de corupţie. Sepp Blatter, sancțiune suplimentară din partea FIFA
Scandal de corupţie. Sepp Blatter, sancțiune suplimentară din partea FIFA

FIFA a dictat o suspendare suplimentară de şase ani şi opt luni din toate activităţile fotbalistice pentru fostul său preşedinte Sepp Blatter, o sancţiune similară primind şi fostul său secretar general Jerome Valcke.

Comisia de Etică a FIFA, care i-a sancţionat pe cei doi pentru că şi-au acordat bonusuri semnificative începând din 2010, i-a condamnat totodată pe Blatter şi Valcke la plata câte unei amenzi în valoare de un milion de franci elveţieni (aproximativ 900.000 de euro), scrie BBC.

Justiţia internă a FIFAl îi suspendase deja din toate activităţile legate de fotbal pe cei doi responsabili. Precedenta suspendare a lui Sepp Blatter urma să expire în octombrie 2021, însă noua sancţiune va intra în vigoare din acel moment.

"Investigaţiile care i-au vizat pe domnii Blatter şi Valcke au acoperit diverse acuzaţii, în special cele privind plăţile bonusurilor în legătură cu competiţiile FIFA, care au fost achitate principalilor conducători ai FIFA, diverse modificări şi prelungiri ale contractelor de muncă, precum şi rambursarea de către FIFA a costurilor legale private într-un caz al domnului Valcke", a precizat Comisia de Etică a FIFA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel