Șase trucuri care vor face cafeaua de dimineață gustoasă și utilă

Șase trucuri care vor face cafeaua de dimineață gustoasă și utilă. Sursa foto: freepik.com
Șase trucuri care vor face cafeaua de dimineață gustoasă și utilă. Sursa foto: freepik.com

Aceste trucuri îți vor transforma cafeaua de dimineață într-un ritual.

 

Începutul ideal al zilei este asociat cu o ceașcă de cafea revigorantă. Unii oameni consideră că o ceașca de cafea gustoasă și foarte aromată nu este dăunătoare, dar experții nu sunt complet de acord cu această versiune. În opinia lor, cafeaua poate fi foarte utilă dacă sunt respectate reguli simple.

Alege cereale de calitate. Dacă vrei ca băutura ta de dimineață să fie sănătoasă, alege cafea integrală sau măcinată care trebuie preparată într-un ibric turcesc. Doar această cafea conține antioxidanți și alte substanțe utile.

Prăjituri libaneze cu nuci și curmale. Desertul care te va cuceri pe loc

Renunță la zahăr. Zahărul dezvăluie gustul și aroma cafelei, dar face băutura bogată în calorii și crește  nivelul zahărului din sânge. Încearcă să folosești înlocuitori naturali fără calorii sau obișnuiește-te cu gustul cafelei pure fără aditivi.

Nu folosi lapte praf. O astfel de cremă neutralizează complet antioxidanții din cafea. Dacă ai deficit de lactază, înlocuiește laptele de vacă cu lapte de cocos, migdale sau ovăz. Citește însă cu atenție compoziția: laptele nu trebuie să conțină zahăr.

Pizza cu bere cu umplutură de ceapă, o delicatesă culinară, care se face simplu

Adaugă scorțișoară. Acest condiment dezvăluie gustul cafelei mai bine decât zahărul și siropul, dar, în același timp, scade nivelul de glucoză din sânge, ajută la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea activității sistemului cardiovascular.

Fii moderat. Cafeaua este o băutură sănătoasă, dar este important să nu exagerezi. Nutriționiștii consideră că nu ar trebui să bei mai mult de două căni de cafea pe zi și, bineînțeles, este mai bine să o faci în prima jumătate a zilei, astfel încât să nu ai probleme cu somnul.

Spaghete cu miere și migdale, o cină surprinzătoare și originală

Prepară corect cafeaua. Metoda de preparare a berii poate afecta beneficiile. Alegeți metode care nu necesită căldură sau presiune mare, deoarece acestea pot distruge unii dintre antioxidanții și nutrienții din boabele de cafea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel