Sarmale în foi de varză murată pentru masa de Paști

Sursa foto: Facebook Bucovina, te iubesc - © Galeria Suceava
Sursa foto: Facebook Bucovina, te iubesc - © Galeria Suceava

Sarmalele se numără printre preparatele preferate de români în zile de sărbătoare. Iată o rețetă delicioasă pentru masa de Paști...

Ingrediente

- 1-2 verze murate
- 1 kg carne tocată de porc
- 1 ceașcă orez (4-5 linguri)
- 1-2 cepe medii
- 200 g pastă de tomate
- sare, piper, cimbru, foaie de dafin, boia dulce de ardei, piper boabe
- 2-3 linguri ulei

Cum se prepară

Varza se deface în foi, se spală, se lasă la desărat şi dezacrit, dacă e nevoie, apoi se curăţă de cotoare şi se aşază foile care arată cel mai bine pe un platou. Foile de varză care nu sunt potrivite pentru umplut, se toacă fideluţă, potrivit retete.unica.ro.

Între timp, ceapa tocată mărunt se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu ulei, se adaugă orezul spălat bine în apă caldă şi scurs, se călesc împreună pentru 1-2 minute amestecând continuu. Se adaugă apoi 2-3 linguri pastă de tomate şi se stinge totul cu 1 pahar de apă. Acum se lasă să fiarbă descoperit până începe să se umfle orezul, iar sosul începe să scadeă. Se lasă la răcit, iar apoi această compoziție se amestecă bine cu carnea tocată, sare, piper, cimbru, boia dulce.

Vezi și: Pască fără aluat. Rețeta lui Teo Trandafir

Cremă de zahăr ars, rețeta. Cum faci să-ți iasă fină, fără găuri: Trucul care-ți asigură succesul

Acum începem prepararea rețetei de sarmale în foi de varză murată! Se umple fiecare foaie de varză cu câte o linguriţă de compoziţie şi se rulează uşor sarmalele, astfel încât să nu se desfacă la fiert. Varza tocată mărunt se amestecă bine cu o lingură ulei, cu restul de pastă de tomate şi condimentele. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se aşază mai întâi un strat de varză tocată, apoi se aranjează sarmalele în straturi, lăsând la mijloc un gol circular, care se umple cu varză tocată.

Deasupra se presară varză tocată. Se toarnă 2-3 pahare cu apă încălzită, se acoperă cratiţa cu un capac potrivit şi se pun la fiert la foc mic. Sarmalele în foi de varză murată se lasă câteva ore, răsucind din când în când cratiţa, ca să nu se prindă sarmalele de fund şi să se afume. Când sunt fierte, sarmalele se dau la cuptor să se rumenească frumos.

Vezi și: Cum faci Pasca tradițională pentru Paști. Rețeta clasică

Cum faci cozonaci pufoși fără frământare. Rețeta rapidă și simplă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel