Cremă de zahăr ars, rețeta. Cum faci să-ți iasă fină, fără găuri: Trucul care-ți asigură succesul

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să prepari o cremă de zahăr ars perfectă, cu un aspect fin, fără găuri, trebuie să fii atent la un aspect. Iată ce ai de făcut...

Ingrediente

- 1 l lapte
- 8 ouă mari sau 9 mici
- 1 praf de sare
- 200 g zahăr pentru cremă
- 200 g zahăr pentru caramel
- vanilie

Cum se prepară

Se aprinde cuptorul la 200 de grade Celsius. Cratiţa cu crema de zahăr ars se pune într-o tavă sau și se adaugă apă rece. Crema de zahăr ars se coace la bain-marie. Apa din cealaltă tavă trebuie să nu fie până sus, potrivit pofta-buna.com. Vom mai adăuga apă. Alegeţi o tavă cât mai înaltă.

Se bagă crema la cuptor. Coacerea se face la o temperatură de 160-170 de grade Celsius, setat sus-jos la cuptoarele electrice sau foc mediu la cuptoarele pe gaz. După 10 minute se mai adaugă în tavă cam 50 ml de apă rece. Se repetă cam din 10 în 10 minute.

De ce este atât de important acest lucru? Se va reduce temperatura apei din tava, nu va clocoti, deci oul din crema se va coagula încet, nu brusc, şi nu va avea cremă, la final, găuri. Aspectul va fi fin, mătăsos, nu de burete plin de găuri. 

Coacerea durează cam 40-50 de minute. Se scoate tava din cuptor şi se mai lasa cratiţa în apa încă 10 minute. După aceste 10 minute, se scoate cratiţa din apă şi se lasă la răcit.

Nu daţi crema la temperatură foarte rece, nu o băgaţi acum la frigider. Se va lăsa! Răcirea trebuie să se facă treptat. După răcirea completă se băgă la frigider şi se lasă până a doua zi. A doua zi se desface uşor pe margine cu un cuţit şi se răstoarnă pe un platou rotund. Se taie felii ca la tort, se păstrează la frigider şi se serveşte rece.

Vezi și: Rețeta de clătite franțuzești

Rețeta dietetică de Tiramisu. Un desert cu puține calorii

BONUS: Rețeta de chec pufos cu cacao

Ingrediente

2 plicuri zahăr vanilat bourbon
5 ouă mici
200 gr făină
200 gr zahăr
1 linguriţă praf de copt
2 linguri cacao
4 linguri ulei
1 praf de sare
pentru ornat câteva alune de pădure

Cum se prepară

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi batem albuşurile cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Când albuşurile au devenit spumoase, adăugăm zahărul vanilat bourbon şi zahărul tos până când obţinem o spumă tare şi lucioasă, potrivit bucataras.ro.

Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul, ca la maioneză, se toarnă câte puţin şi se pun peste albuşurile bătute spumă, amestecând de jos în sus cu o spatulă. Se amestecă faina cu praful de copt şi se pune peste amestecul de albuşuri şi gălbenuşuri lingură cu lingură, amestecând tot cu spatula cu mişcări largi de jos în sus pentru a nu scoate aerul din albuşuri. Împărţim compoziţia formată în două şi într-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o bine cu 2-3 linguri de apă caldă.

Într-o tavă mare de cozonac tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit forme cumpărate din hârtie) începem să formăm checul. Punem în tavă, cu o lingură, din compoziţia albă şi peste din compoziţia cu cacao și tot așa până terminăm ambele compoziții. Dăm checul la cuptor, în aragazul încins înainte la 180°c, pentru 30-40 minute, până ce checul e bine copt. Când e pe jumătate copt, poți pune peste el câteva alune de pădure. La sfârşit, se face testul cu scobitoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel