Sandwich cu chiftele. Rețeta americană

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Rajesh TP)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Rajesh TP)

Sandwich cu chiftele, după o rețetă americană, poate reprezenta o gustare delicioasă. Iată cum se prepară.

Ingrediene

- 200 g carne tocată (porc, vita sau amestec)
- 1 ceapă
- condimente (garam masala, rozmarin, piper, oregano)
- o cană de piure de roșii
- jumătate de pahar de vin
- 70 g făină
- 2 baghete mici
- 30 g cașcaval ras

Cum se prepară sandwhich-ul cu chiftele

Ceapa se curăță și se taie foarte mărunt sau se dă pe răzătoarea mică. Carnea tocată se pune într-un bol și se combină cu ceapa și condimentele alese. Cu ajutorul unei lingurițe și a mâinilor se formează biluțe mici de carne care se dau prin făină, potrivit retete.unica.ro. Chiftelele se prăjesc în puțin ulei până devin maronii.

După ce chiftelele s-au rumenit nu se scot din tigaie. Se adaugă vinul și se așteaptă evaporarea alcoolului. Se reduce focul la minim și se adaugă piureul de roșii. Se acoperă tigaia și se lasă să se gătească timp de 5 minute.

Mini baghetele se taie pe lung, dar nu până la capăt, pentru ca chiftelele să poată fi aranjate în interior. Într-o tavă de cuptor se așază mini baghetele, se pune sosul de roșii obținut anterior. Se așază cu grijă chiftelele. Se acoperă chiftelele cu cașcaval ras.

Sandwich-ul cu chiftele în stil american se dă la cuptor, la 200 de grade Celsius, timp de câteva minute până ce cașcavalul se topește.

Citește și:

Cum se face sosul american Ranch. Este perfect pentru salate

Ingrediente

- 150 g maioneză
- 150 g iaurt grecesc sau smântână
- 20 ml zeamă de lămâie
- 1 linguriță usturoi granulat
- 30 g ceapă
- cepșoară (chives)
- mărar proaspăt
- pătrunjel
- sare
- piper

Cum se prepară sosul Ranch 

Sosul Ranch este un produs extrem de iubit în Statele Unite ale Americii. Prima oara a fost preparat în anii 50 și a fost folosit ca dressing pentru salate. Mai târziu, produsul a început să fie vândut în magazine ca sos pentru chipsuri, legume, nachos etc.

Se spală cepșoara, mărarul și pătrunjelul. Se toacă mărunt. Ceapa se taie mărunt. Într-un castron se pun maioneza, smântâna sau iaurtul grecesc și usturoiul granulat. Cine preferă un sos mai acru poate adăuga si sucul de lămâie. Se adaugă și ceapa și ierburile tocate. Se amestecă până la omogenizare. Castronul se acoperă și se dă la frigider pentru minim 2 ore pentru ca aromele să se împrietenească, potrivit retete.unica.ro. Sosul Ranch poate fi folosit în salate, peste cartofi prăjiți, cartofi la cuptor, chipsuri, nachos, coaste de porc, hamburgeri sau legume la grătar.

Maioneză fitness. Rețeta fără ulei

Ingrediente

- 2 ouă
- 200 g brânză proaspătă 0% grăsime
- 1 lămâie
- oțet de mere
- sare

Cum se prepară

Cum se prepară maioneza fitness fără ulei  Se fierb ouăle timp de 10 minute. Se curăță de coajă și se taie cuburi. Într-un blender se adaugă ouăle și brânza proaspătă tăiată și ea cuburi mari. Se stoarce jumătate de lămâie și zeama se adaugă peste ouă și brânză, potrivit retete.unica.ro. Cine dorește o maioneză mai acră poate adăuga zeama de toată lămâia.

Se adaugă în blender puțină sare și oțet de mere (după gust). Cine dorește poate adăuga și usturoi pentru un plus de gust. Ingredientele se pasează până se obține o textură omogenă, cremoasă. Maioneza fitness fără ulei se ține la frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel