Sambusek este un preparat libanez foarte gustos. Iată cum se prepară acest aperitiv pe care îl poți servi cu cei dragi.
Ingrediente
Aluat:
- 400 de grame de făină simplă sau pentru pâine
- 120 de mililitri de apă călduță
- 120 de mililitri de lapte călduț
- două lingurițe de drojdie activă uscată
- o jumătate de linguriță de sare
- o jumătate de linguriță de zahăr
- 3 linguri de ulei de măsline sau de ulei vegetal obișnuit
- 60 de mililitri de lapte pentru ungerea aluatului la finalul rețetei
Umplutura de carne:
- 500 de grame de carne tocată de miel sau carne de vită ori amestec
- 4 roșii medii tăiate mărunt
- 4 cepe medii tocate mărunt
- două lingurițe de 7 condimente sau Baharat ori un amestec de piper negru, paprika, chimen sau ienibahar, coriandru sau cuișoare, nucșoară, scorțișoară și cardamom)
- o jumătate de linguriță de piper negru
- o jumătate de linguriță de piper alb
- o jumătate de linguriță de turmeric
- o jumătate de lingură de sumac
- o linguriță de sare
Cum se prepară
Într-o tigaie mare cu ulei de floarea-soarelui, se prăjesc ceapa și carnea tocată de miel, vită sau amestec. Apoi, se adaugă mugurii de pin și condimentele preferate - două dintre alegerile populare sunt baharat și za'atar. După ce se rumenește carnea, se ia amestecul de pe foc și se lasă la răcit, scrie temananc.ro.
Se formează discuri mici de aluat, de mărimea unei guri de cană, și se umple fiecare disc cu amestecul de carne. Se îndoaie în formă de semilună și se presează cu degetele.
În final, se încinge ulei de Floarea-soarelui într-o tigaie mare, la aproximativ 180 de grade Celsius. Se prăjesc plăcințelele Sambusek până când devin aurii. Apoi, se pun pe prosoape de hârtie, astfel încât să se scurgă excesul de ulei. Aceste plăcințele libaneze se servesc calde sau reci, simple sau cu sosul preferat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu