Salvati Copiii dotează secțiile de neonatologie din Cluj-Napoca

Secţiile de terapie intensivă neonatală ale maternităţilor mari sunt supra-aglomerate, iar medicii sunt puşi în faţa unor situaţii dramatice, de a refuza transferul unor nou-născuţi.

Este motivul pentru care Salvaţi Copiii România va dota prioritar secţiile de Neonatologie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, care deservesc întreaga regiune, cu aparatură medicală ce constă în 2 ventilatoare neonatale, un pulsoximetru, o masă radiantă şi 2 monitoare de funcţii vitale în valoare totală de 66.000 de Euro.

Salvarea prematurilor este posibilă prin redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit către Salvaţi Copiii

În 2018, în Secţia de Neonatologie I a spitalului s-au născut 2.400 de copii, dintre care 382 prematuri, iar 90 de nou-născuţi au fost transferaţi din alte spitale şi maternităţi, care nu aveau aparatura medicală necesară îngrijirii acestora. Maternitatea clujeană are gradul III, ceea ce înseamnă că deserveşte o arie largă, patru judeţe: Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj şi Maramureş.

În ceea ce priveşte Secţia de Neonatologie II, ea este catalogată oficial drept maternitate de gradul II, deşi aici sunt îngrijiţi şi prematuri mai mici, care ar trebui îngrijiţi în unităţi de nivel III. În 2018, 2.571 de copii au venit pe lume aici, 10% dintre aceştia fiind prematuri. Au fost 18 cazuri cu patologii severe, ajunse în îngrijirea secţiei în urma transferurilor din maternităţi de nivel inferior.

Este cea de-a patra dotare pe care Organizaţia Salvaţi Copiii o face în judeţul Cluj, în cadrul programului complex de combatere a mortalităţii infantile.

În ultimii opt ani, Salvaţi Copiii România a investit aproximativ cinci milioane de Euro în dotarea a 96 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din toate judeţele ţării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea a peste 72.000 de copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel