Saloane de înfrumusețare și centre medicale, sancționate de DSP

Salon de înfrumusețare
Salon de înfrumusețare

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Brăila au descoperit mai multe nereguli în cabinetele medicale şi în saloanele de înfrumuseţare din judeţul Brăila, în urma controalelor întreprinse de la începutul anului.

În cazul cabinetelor stomatologice, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, din care o amendă în valoare de 500 de lei.

Printre neregulile descoperite, DSP a menţionat cele legate de faptul că nu toate biocitele aveau avizul Ministerului Sănătăţii de punere pe piaţă în termen, ustensilele de curăţenie nu erau inscripţionate, cutiile pentru deşeuri medicale nu erau inscripţionate conform legislaţiei sanitare în vigoare, iar la un cabinet stomatologic sterilizarea se realiza doar cu dispozitivul pupinel.

În ceea ce priveşte saloanele de înfrumuseţare, au fost depistate următoarele neregului: instrumentarul pentru sterilizat nu se afla în ambaleje pentru sterilizare sau seturi utilizate pentru o singură procedură, lipsa unui curs privind noţiuni fundamentale de igienă, lipsa fişelor de aptitudini pentru personal, existenţa de substanţe de dezinfecţie în cantităţi mici. Pentru neconformităţile constatate s-au aplicat patru avertismente şi au fost acordate termene de remediere a deficienţelor.

De asemenea, din trei saloane de bronzare controlate, unul s-a dovedit a fi nefuncţional. Pentru cinci aparate de bronzat s-au efectuat determinări privind măsurarea radiaţiei UV, iar în cazul unui aparat măsurătorile au fost neconforme, motiv pentru care s-a interzis folosirea acestuia.

Vezi și: Toader, hotărâre despre cabinetele medicale din penitenciare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel