Salata de pui care îți lasă gura apă. Află care este ingredientul secret pe care îl foloseau bunicile noastre

Salata de pui care îți lasă gura apă. Află care este ingredientul secret pe care îl foloseau bunicile noastre / Sursă: captură foto Youtube
Salata de pui care îți lasă gura apă. Află care este ingredientul secret pe care îl foloseau bunicile noastre / Sursă: captură foto Youtube

Această salată de pui este perfectă pentru o cină în familie și este foarte sănătoasă. Salata este preparată cu țelină, ardei gras, măsline verzi, mere, salată și maioneză, plus un ingredient secret care face diferența! Verifică rețeta pentru a afla care este ingredientul care face salata atât de gustoasă.

Ce face ca această salată de pui să fie specială? „Sosul secret", ca să spunem așa, al acestei salate de pui, conține o lingură de dulceață de prune pe care bunicile o adăugau la sosul pe bază de maioneză. Ați putea folosi orice gem puțin acrișor, dar dulceața de prune este cea mai potrivită.

De asemenea, puteți adăuga și puțin suc de lămâie. Rezultatul? Minunat!

Salată de pui clasică - Rețeta pas cu pas

Pentru această salată vom pune la fiert pieptul de pui dezosat și fără piele în apă cu sare. De asemenea, puteți folosi orice resturi de carne de pui gătită, după preferințe.

Timp total: 30 minute

Porții: 4 porții

Salată de pui clasică - Ingrediente

Pentru salată:

- 1 kilogram de piept de pui crud, dezosat și fără piele, tăiat în bucăți mici

- 2 coaste de țelină, tocate

- 1/2 ardei gras roșu, fără semințe și tăiat mărunt

- 4 până la 6 măsline verzi, fără sâmburi și tocate mărunt

- 1/4 cană de ceapă roșie tocată mărunt

- 1/2 până la 1 măr, curățat de coajă și tocat

- 1/3 căpățână de salată iceberg, tăiată felii și mărunt

Pentru sos:

- 5 linguri de maioneză

- 1 lingură de conservă de prune sau orice conservă de fructe de pădure dulci (sau o cantitate mai mică de miere)

- 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors

- Sare și piper după gust

Cum se gătește puiul pentru salata de pui 

Dacă aveți de gând să gătiți puiul special pentru salata de pui, cel mai simplu este să îl puneți la poșat.

Puneți la fiert o oală cu 2 litri de apă și 1 lingură de sare. În timp ce apa se încălzește, taie pieptul de pui dezosat și fără piele în bucăți mari (3,5 cm). Când apa fierbe, adăugați puiul și readuceți oala la fiert. Apoi, opriți focul, acoperiți oala și lăsați carnea să stea 15 minute în apa fierbinte, în timp ce pregătiți restul. În acest fel, scufundarea puiului permite gătitul ușor, astfel încât puiul păstrează mai multă umiditate.

Totuși puteți folosi cu ușurință orice pui gătit pentru această salată de pui - pui la rotisor, pui la grătar sau pui prăjit sau chiar puteți include o parte din pielea crocantă în salată, depinde de gust.

Cum se pregătește sosul „secret”

Pregătiți dressingul pentru salata de pui într-un bol mare. Amestecați maioneza, dulceața de prune și sucul de lămâie. Gustați pentru a găsi echilibrul potrivit de dulceață și aciditate. Sosul pentru salată nu trebuie să fie nici prea dulce, nici prea acru.

Adăugați mai multă dulceață de prune sau suc de lămâie până când ați ajuns la echilibrul dorit. Adăugați sare și piper după gust.

Amestecați țelina, ardeiul gras, măslinele, ceapa roșie și mărul tocate mărunt. Tăiați puiul cubulețe, amestecați-l cu dressingul și legumele.

Când sunteți gata de servire, încorporați salata iceberg tăiată felii și mărunt.

Cât timp se va păstra această salată de pui

Puteți face această salată cu o zi sau două înainte, dacă așteptați să adăugați salata chiar înainte de servire. Salata se va păstra timp de câteva zile în frigider, dar își va pierde din textura crocantă și se va ofili, așa că este posibil să doriți să adăugați salata mereu ultima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel