Salata cu telemea și omletă poate reprezenta un mic dejun perfect. Iată cum se prepară această delicioasă rețetă.
Ingrediente
70 gr salată asortată (mix de andive, frisee, radicchio, praz, rucolă; sau frunze de salată verde tăiate fâşii)
1-2 tulpini apio
50 gr telemea sfărâmicioasă de oaie/capră (sau feta)
2-3 fire ceapă verde tânără (sau 1/2 ceapă roşie mică)
3-4 fire mărar
sucul de 1/2 lămâie
1 lingură ulei de măsline extravirgin
omletă din 2 ouă
sare
Cum se prepară
Se taie apio felii subţiri şi se pun în bolul de salată. Se adaugă ceapa verde tocată rondele (sau ceapă roşie tăiată solzişori), puţină sare şi sucul de lămâie. Se lasă să stea până pregătiţi restul ingredientelor. Preparaţi o omletă din 2 ouă bătute cu sare. Dacă aveţi tigaie în care puteţi găti fără grăsime, pregătiţi-o aşa. Scoateţi omleta pe tocător şi tăiaţi-o fâşiuţe.Tocaţi mărarul. Adăugaţi în bolul de salată, peste apio, salata asortată şi mărarul şi amestecaţi bine cu ce e în bol, să se acopere şi salata cu sucul de lămâie, potrivit e-retete.ro. Turnaţi apoi uleiul şi mai amestecaţi puţin. Adăugaţi telemeaua sfărâmată şi omleta şi omogenizaţi. Gustaţi de sare. Serviţi imediat.
BONUS: Salată de vară cu dressing de muștar englezesc
Ingrediente
- 400 g de cartofi de sezon noi, curățați
- 2 buchețele de ridichi
- 1 ceapă roșie, curățată și tăiată în felii
- 1 castravete mic
- o mână mică de frunze de mărar, tocate mărunt
Pentru sos
- 100 ml de ulei de rapiță
- 20 g de muștar englezesc
- 1 lingură de oțet de vin alb
- un vârf de cuțit de zahăr
- 1 lingură de semințe de muștar, prăjite într-o tigaie uscată
Cum se prepară
Aduceți la fierbere o cratiță cu apă sărată, fierbeți cartofii timp de aproximativ 10 minute, până se înmoaie, apoi lăsați-i să se răcorească. Între timp, amestecați toate ingredientele pentru dressing, apoi tăiați în două cartofii calzi și amestecați-i cu dressingul. Amestecați totul și adăugați mărarul.
Image by Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu