Salariul minim european. Anunţ din PE: Posibilă creștere cu 20-25% a salariilor minime ale românilor

Anunţ din Parlamentul European cu privire la salariul minim la nivelul UE.

Europarlamentarul Eugen Tomac a venit cu informaţii legate de discuţiile şi negocierile la nivel european cu privire la instituirea unui salariu minim european, valabil în toate statele membre ale Uniunii Europene.

"Parlamentul European a acordat astăzi, la Strasbourg, votul său de încredere Raportului Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale referitor la salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. Subiectul salariului minim european se discută de ani de zile, astăzi însă suntem cu un pas mai aproape de o propunere de directivă concretă în acest sens. Astfel, până la finalul lui 2022 am putea avea o reglementare a salariului minim la nivel european. Negocierile între instituțiile UE vor continua, dar votul de astăzi transmite un mesaj ferm, acela că toți cetățenii UE care muncesc trebuie să aibă un venit care să le permită o viață decentă.

Dacă proiectul de directivă, în forma pe care am votat-o astăzi, va fi un succes, statele care au salariile minime reglementate prin lege vor trebui să respecte criterii clare la stabilirea acestuia. Criterii care să garanteze oamenilor plătiți cu salariul minim un trai adecvat. Mai mult, dacă România va reuși să atingă valoarea indicativă a salariului minim ca fiind 50% din salariu mediu, ne-am putea aștepta la o creștere de aproximativ 20-25% a salariilor minime ale românilor, creștere absolut firească și necesară pentru atingerea unui prag de decență.

Se pune accent puternic și pe negocierile colective, pe dreptul la informare și apărare, pe monitorizarea și analiza evoluției implementării directivei - toate acestea pentru a ne asigura că cei care au un loc de muncă sunt și răsplătiți pe măsură.Sper ca după finalizarea negocierilor interinstituționale să avem cât mai repede un text final care mai târziu să poată fi implementat de către statele membre.

Avem obligația să oferim românilor din țară un trai decent și românilor din afară un motiv să se întoarcă acasă!", transmite Eugen Tomac printr-un mesaj publicat pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel