Rușii, ca la ei acasă în Mariupol. S-au apucat să schimbe indicatoarele rutiere cu unele în limba rusă

Rușii, ca la ei acasă în Mariupol. S-au apucat să schimbe indicatoarele rutiere cu unele în limba rusă / Foto: Captură Telegram Consiliul Local Mariupol
Rușii, ca la ei acasă în Mariupol. S-au apucat să schimbe indicatoarele rutiere cu unele în limba rusă / Foto: Captură Telegram Consiliul Local Mariupol

Rușii schimbă indicatoarele rutiere din Mariupol și le înlocuiesc cu unele în limba rusă.

Invadatorii ruși din zona Mariupol au început să schimbe indicatoarele rutiere, eliminându-le pe cele scrie în ucraineană și engleză și înlocuindu-le cu altele în limba rusă, potrivit Primăriei din Mariupol, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Ocupanții au distrus orașul nostru, au ucis 20.000 de oameni, iar acum își schimbă obiectivul. Oamenii cu problemele lor pot să mai aștepte.”, a transmis Consiliul Local Mariupol.

”În tot acest timp în Mariupol este ca în Evul Mediu. Locuitori nu au apă, mâncare suficientă, medicamente. Nu există lumină și nicio conexiune normală. Mariupol a fost, este și va fi un oraș ucrainean, pentru ca rușii să nu fantezeze despre asta...”, au mai adăugat autoritățile ucrainene, menționează și Unian.

În plus, potrivit sursei citate, invadatorii ruși și-ar fi ridicat „simbolul sprijinului Rusiei” în Mariupolul ocupat, un monument negru cu steagul Uniunii Sovietice și ar fi început să înlocuiască semnele de la intrările în satele și orașele din regiunea Donețk.

Mai mulți civili au fost salvați din combinatul siderurgic din Mariupol

Mai mulți civili au fost salvați din tunelurile din Azovstalul asediat, din Mariupol, a declarat vineri un oficial ucrainean, citat de Sky News. Luptătorii ascunși în complexul Azovstal fac o ultimă rezistență pentru a împiedica preluarea completă a orașului portuar strategic de către Moscova, transmite Mediafax.

Aproximativ 2.000 de luptători ucraineni, conform celei mai recente estimări a Rusiei, se află într-un labirint vast de tuneluri și buncăre sub oțelăria Azovstal și au refuzat în mod repetat să se predea.

Ucraina a declarat că sute de civili sunt, de asemenea, prinși acolo și, pe măsură ce bătălia s-a intensificat în ultimele zile, temerile pentru siguranța lor nu au făcut decât să crească.

Șeful biroului prezidențial al Ucrainei, Andriy Yermak, a declarat vineri: „Am desfășurat o altă etapă a unei operațiuni complexe de evacuare a oamenilor din Mariupol și Azovstal. Pot spune că am reușit să scoatem aproape 500 de civili". Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel