Rusia anunță că a lansat o rachetă hipersonică Zircon în Marea Barents - Video

Rusia anunță că a lansat o rachetă hipersonică Zircon în Marea Barents / Foto: Captură video Ministerul rus al Apărării
Rusia anunță că a lansat o rachetă hipersonică Zircon în Marea Barents / Foto: Captură video Ministerul rus al Apărării

Rusia anunță că a lansat o rachetă Zircon în Marea Barents, în cadrul unor teste.

Flota Rusă de Nord a efectuat o nouă lansare de probă a unei rachete hipersonice, efectuată de o navă din Marea Barents către o țintă maritimă din Marea Albă, a anunțat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, scrie Interfax.

"Conform datelor de control obiectiv, racheta de croazieră hipersonică Zirkon a lovit cu succes o țintă marină situată la o distanță de aproximativ 1.000 km. Zborul rachetei hipersonice a corespuns parametrilor specificați", se arată în raport.

"Astăzi, fregata principală a Proiectului 22350 Amiral Gorshkov din Marea Barents a lansat o rachetă de croazieră hipersonică Zircon într-o poziție țintă pe mare din Marea Albă. Tragerea de rachete a fost efectuată ca parte a testării noilor tipuri de arme", a spus armata.

Ministerul rus al Apărării a arătat un videoclip cu lansarea unei rachete hipersonice de pe o navă. După cum a raportat Flota de Nord la sfârșitul anului trecut, racheta Zircon a fost lansată cu succes de pe o navă de suprafață de aproape zece ori pe parcursul întregului ciclu de testare și de două ori dintr-un submarin.

Armata Rusă a efectuat prima lansare a unei rachete dintr-un submarin nuclear, în cadrul unui test din 4 octombrie 2021. Este de așteptat ca în viitorul apropiat să fie pusă în funcțiune racheta Zircon. Livrările în serie către Forțele Armate Ruse sunt programate pentru 2022, a declarat adjunctul ministrului rus al Apărării, Alexei Krivoruchko.

Rusia a testat o nouă rachetă balistică. Radu Tudor: Nimeni nu vrea să invadeze Federaţia Rusă. Ameninţări doar în închipuirea lui Putin

Recent, Rusia a anunţat că şi-a testat noua rachetă balistică intercontinentală SARMAT. Despre aceasta, Vladimir Putin spune că le va da de gândit duşmanilor Moscovei. Lui Vladimir Putin i s-a transmis că racheta a fost lansată din nord-vestul ţării, din Plesetsk, şi a lovit ţinte aflate în peninsula Kamceatka, în estul Rusiei. 

"Noile rachete au caracteristici tactice şi tehnice de ultimă generaţie şi poate trece peste orice sistem de apărare anti-rachetă modern. Nu are egal în lume şi nici nu va avea, mult timp de acum încolo. Această armă unică va întări potenţialul de luptă al forţelor noastre armate, va asigura securitatea Rusiei în faţa oricărei ameninţări externe şi va da de gândit celor care, în retorica lor agresivă, încearcă să ne ameninţe ţara", a transmis Vladimir Putin. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel