Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive. Proiecte-pilot pentru redeschiderea economiei

Restaurant / Foto Pexels
Restaurant / Foto Pexels

Românii vaccinați ar putea scăpa de restricții la restaurante, evenimente culturale și sportive, pe baza adeverinței verzi europene, potrivit economedia.ro.

Mediul privat, Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei au format un grup de lucru care discută posibilitatea ca românii vaccinați să scape de restricții în domeniile Horeca, cultural-artistice și sportive, a declarat, pentru Economedia, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar susține proiectul, pe care îl consideră singura șansă de a reporni economia și de a stimula vaccinarea, potrivit informațiilor Economedia.ro.

Primul pas ar fi fost făcut vineri, 2 aprilie, când reprezentanții mediului de afaceri s-au întâlnit cu miniștrii Sănătății și Economiei. 

„Ideea e foarte simplă și corectă. Noi venim cu propuneri prin care sectoarele închise complet sau restricționate – restaurante, hoteluri, nunți, evenimente, teatru, cinema, sport – să fie deschise în formula pași mici și siguri, până la deschiderea totală. Primul factor luat luat în considerare e sănătatea, nu putem face rabat. De aceea la acest grup de lucru participă ministrul Sănătății”, a spus Daniel Mischie pentru sursa citată.

Ar putea apărea două zone distincte, complet demarcate, explică Daniel Mischie. Persoanele vaccinate sau cu test negativ vor avea acces într-o zonă separată în care nu vom mai fi obligați să se supună resctricțiilor care, în acest moment, limitează la șase numărul de persoane la o masă sau impun doi metri între mese. În schimb, persoanele nevaccinate sau fără un test negativ vor intra în altă zonă a restaurantului, unde vor fi valabile restricțiile impuse de autorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel