Românii care au aceste afecțiuni ar trebui să aleagă de Crăciun sarmalele în frunză de viță de vie. Pericolul din varza murată

Românii care au aceste afecțiuni ar trebui să aleagă de Crăciun sarmalele în frunză de viță de vie. Pericolul din varza murată / Foto: Pixabay
Românii care au aceste afecțiuni ar trebui să aleagă de Crăciun sarmalele în frunză de viță de vie. Pericolul din varza murată / Foto: Pixabay

Află în articol care sunt sarmalele cele mai sănătoase.

Fie că sunt în viță de vie sau că sunt în foi de varză murată, sarmalele sunt delicioase și prin urmare, un preparat nelipsit de pe masa de Crăciun. Totuși, atunci când vorbim despre cât de sănătoase sunt, în cazul persoanelor cu anumite afecțiuni, recomandate sunt sarmalele în viță die vie. 

”Lumea este speriată de sarmale şi le consideră ca fiind alimente nesănătoase, dar acest lucru nu este adevărat. Din punct de vedere nutriţional, sarmalele sunt alimente complete, conţin şi carne (proteine şi grăsimi), orez (carbohidraţi), cât şi legume (iar carbohidraţi). Atâta timp cât se respectă o cantitate moderată de consum, acestea nu vor favoriza creşterea în greutate. Pentru femei se recomandă 2 sarmale medii la o masă, adică aproximativ 200 de grame, iar pentru bărbaţi - 3 sarmale medii, echivalentul a aproximativ 300 de grame.”, a explicat nutriţionista Iulia Hădărean, potrivit Adevărul.ro.

Totuși, în cazul persoanelor care au afecțiuni cardiovasculare, sarmalele în foi de varză murată nu sunt recomandate a fi mâncate în exces. 

”Doar persoanele ce suferă de hipertensiune arterială sau au afecţiuni cardiovasculare şi trebuie să îşi limiteze aportul de sare se recomandă să nu facă exces de sarmalele în foi de varză murată, căci acestea conţin o cantitate mai mare de sare decât cele în foi de viţă-de-vie.”, adaugă nutriţionista.

Cine nu are voie să mănânce varză murată

Pe lângă cei cu boli cardiace, nici persoanele care urmează tratament pentru boala Parkinson, depresie sau anxietate nu trebuie să mănânce varză murată în exces, scrie playtech.ro

De asemenea, în cazul în care consumăm multă varză murată, nu ar trebui să ne mirăm dacă ne confruntăm cu balonare și gaze intestinale, deoarece alimentul este bogat în rafinoză, care, odată ajunsă în colon trece prin procesul natural de fermentație, lucru care favorizează eliberarea gazelor intestinale. Prin urmare, cei care știu că au probleme cu balonarea sau cu digestia, ar trebui să fie atenți atunci când mănâncă sarmale în foi de varză murată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel