ROMÂNIA-UNGARIA. Gabriel Oprea anunță INCIDENTE la meci ROMÂNIA-UNGARIA

Câţiva suporteri unguri au spart geamul unui autoturism în care se aflau români, la Comarnic, iar alţii, care erau băuţi, au fost sancţionaţi contravenţional după ce au tulburat ordinea publică, la Miercurea Ciuc, a anunţat, sâmbătă, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

VEZI ȘI: Firea, imagine FABULOASĂ din intimitatea sa-FOTO în articol

Suporterii care au spart geamul maşinii cu români au fost identificaţi, iar Poliţia va aplica, faţă de ei, măsurile legale, a adăugat Oprea, într-o declaraţie de presă despre măsurile privind meciul de fotbal România-Ungaria.

Ministrul a precizat că sâmbătă a existat şi un incident în care au fost implicaţi doi suporteri români. Aceştia au fost sancţionaţi pentru că au aruncat cu petarde, la Gara de Nord din Bucureşti.

"Din partea autorităţilor române nu va exista nicio toleranţă faţă de încălcarea legii, iar acest lucru a fost transmis din timp, inclusiv autorităţilor din Ungaria şi reprezentanţilor suporterilor unguri. Aceeaşi atitudine fermă o vom avea şi faţă de suporterii români care depăşesc limitele legii sau care vor încerca să incite la violenţă", a subliniat Gabriel Oprea.

Potrivit lui Oprea, peste 12.000 de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră sunt mobilizaţi, la nivel naţional, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică în contextul meciului România-Ungaria.

Misiunea acestora "se va încheia abia în momentul în care ultimii suporteri unguri vor ieşi din ţară, în această noapte, iar cei români vor ajunge la casele lor", a mai spus ministrul Afacerilor Interne, scrie Mediafax.

Gabriel Oprea a mai precizat că, în afara fanilor veniţi cu trenul, alţi circa 1.200 de suporteri unguri au ales să vină în Capitală, pentru meci, cu autocarul.

Referitor la decizia de a conduce suporterii maghiari direct la stadion, într-un Fan Zone dedicat, ministrul Afacerilor Interne a spus că aşa se întâmplă "peste tot în Europa şi inclusiv în Ungaria, (...) la un asemenea meci de fotbal".

Partida România-Ungaria este programată sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel