Viceprimar, condamnat. Cinci ani şi șase luni cu executare

Fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, Robert Nicolae Dan, a fost condamnat la cinci ani şi șase luni de închisoare cu executare.

Potrivit informaţiilor afişate pe portalul instanţelor de judecată, sentinţa a fost dată miercuri, alături de fostul viceprimar fiind condamnaţi fosta soţie a acestuia, Alexandrina Coşăreanu, şi fostul secretar al Primăriei Hunedoara, Aurel Raţă-Bugnariu.

Instanţa a hotărât ca Alexandrina Coşăreanu să primească o pedeapsă de 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte şi incomplete, fals intelectual, cu scopul de a obţine, pe nedrept, fonduri din bugetul Uniunii Europene. Ea va trebui să restituie APIA fonduri în valoare totală de 168.000 de lei.

Doi ani cu suspendare

Fostul secretar al Primăriei Hunedoara, Aurel Raţă-Bugnariu, a primit o pedeapsă de 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Instanţa a mai decis ca fosta şefă a Serviciului Buget Finanţe din Primăria Hunedoara, Daniela Căpâlnă, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, să fie achitată.

Persoanele condamnate au interzise mai multe drepturi civile, vor trebui să plătească Primăriei Hunedoara despăgubiri civile în sumă de 16.000 de lei şi să efectueze muncă în folosul comunităţii, în cazul pedepselor cu suspendare.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel