"Riști să mori de foame!" Bilic, experiment neașteptat: Ești pe o insulă pustie, ce aliment îți iei? Marea greșeală

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Nutriționistul Mihaela Bilic a prezentat experimentul genial al unui medic străin. Ce aliment ai alege dacă ai fi pe o insulă pustie.

"Dacă ești idealist când vine vorba de mâncare, riști să mori de foame!

Paul Rozin, un psiholog de la Universitatea din Pennsylvania, a făcut un sondaj cu privire la percepția consumatorilor despre alimente…cu rezultate surprinzătoare:

50% dintre ei au impresia că o cantitate mică de mâncare bogată în calorii îngrașă mai tare decât o cantitate mare de mâncare săracă în calorii.

30% dintre ei sunt convinși că un regim complet lipsit de grăsimi este mai sănătos decât un regim cu conținut mic de grăsime", a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Experiment genial: Ești pe o insulă pustie, ce aliment îți iei? Marea greșeală

"A făcut și un experiment în care propunea următorul scenariu: imaginați-vă că veți fi singur pe o insulă pustie timp de un an și că puteți lua cu voi doar apă și un singur aliment. Ce ați alege din următoarele variante: porumb, germeni de soia, spanac, piersici, banane, hot dog, ciocolată?

Clasamentul a fost următorul: banane 42%, spanac 27%, porumb 12%, germeni de soia 7%, piersici 5%, hotd og 4%, ciocolată 3%. Concluzia tristă a fost că doar 7% dintre participanți ar fi supraviețuit, hot dog-ul și ciocolata fiind singurele variante care asigurau nutrienții necesari.

Cum de s-a ajuns la paradoxul de a considera grăsimile niște toxine, când ele sunt de fapt vitale vieții? Cât despre dulciuri, percepția este și mai denaturată. Întrebați cum ar caracteriza “prăjitura cu ciocolată” într-un singur cuvânt, majoritatea americanilor a răspuns “vină/păcat/culpabilitate”

Iată ce se întâmplă, a spus Rozin, când nutriția se transformă în nutriționism. Ideologiile sunt periculoase în orice domeniu, așa ajungem să credem că dietetic= sănătos. Greșit, noi creștem din făinoase și grăsime, nu din frunze și apă!!", a completat ea.

Un pahar de vin, două de apă. Bilic, mesaj tranșant: Trebuie știut! Costă, nici zahărul nu face asta

"Un pahar de vin ne înveselește, mai multe pahare ne întristează.

Fructele, motivul grăsimii pe burtă! Mihaela Bilic: Ca la balamuc, faci ficat steatozic! Un pahar de suc de fructe = un pahar de bere

Tot ce e gras și/sau dulce ne dă stare de bine… măcar pe moment. Și mai eficient decât mâncarea este alcoolul, efectul lui anxiolitic și antidepresiv fiind extrem de rapid. E drept că tot pe termen scurt, însă la capitolul randament “costă” mai puține calorii decât mâncarea, iar buna dispoziție este însoțită de relaxare și ușoară euforie…ceea ce zahărul nu poate să facă", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

Alcoolul, substanță toxică în organism

"Însă trebuie știut că alcoolul nu este un aliment, ci mai degrabă o substanță toxică pentru organism (ficatul și sistemul nervos sunt cele mai afectate), care pe deasupra mai dă și dependență. O doză mare de alcool (peste 3 pahare) are efect inhibitor, accentuează tristețea și agravează depresia.

Nu vă îndemn să vă apucați de băut, dar dacă o faceți vă recomand paharul de vin, ca fiind răul cel mai mic. Iar dacă vinul are și bule (șampanie, prosecco), efectele euforizante sunt și mai rapide (eliberare suplimentară de dopamină).

Sfat suplimentar: pentru fiecare pahar de alcool consumați două pahare de apă, ca să ajutați ficatul să-l elimine din circulație! Fie că e vorba de șpriț (vin îndoit cu apă) sau un pahar de roze cu multe cuburi de gheață, un strop de alcool ne face să vedem viața mai frumoasă. Totul cu numai 80 de calorii", a mai scris ea. 

Mihaela Bilic, mesaj acid pentru "guru" nutriției: Mâncarea n-a omorât pe nimeni. Ieșiți din Universul vostru limitat!

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel