Revista Forbes se închide

Revista de business Forbes România, lansată de Adevărul Holding în martie 2009, nu va mai apărea pe piață, scrie Pagina de Media.

Pe 17 octombrie ar fi trebuit să apară topul Forbes 500 milionari.

Închiderea Forbes vine într-o perioadă în care Cristian Burci este pe ultima sută de metri în preluarea Adevărul de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, zilele următoare vor urma și restructurări în Adevărul Holding.

Cristi Burci și Dinu Patriciu au semnat un acord de preluare a Adevărul Holding la 5 septembrie, după cum declara Cristi Burci în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, AICI.

Acordul prin care Burci va prelua în totalitate Adevărul Holding a fost încheiat la trei fără zece dimineața, după 20 de ore de negocieri. Pe cinci septembrie, la trei fără zece dimineața, Cristi Burci s-a înțeles cu reprezentanții Adevărul să preia grupul de presă.

Cum a apărut revista Forbes

“Ce-ar fi să aducem noi Forbes în România” şi-au spus în 2005 Adriana Halpert şi Ştefan Onică. Pe atunci, Halpert coordona Capital Top 300 cei mai bogaţi români, iar Onică era redactor la acelaşi catalog. Printr-o cunoştinţă, au aflat cine se ocupă de licenţele internaţionale Forbes.

A urmat o corespondenţă via email cu americanul de la Forbes, iar în 2006, cei doi zboară la New York şi îşi încearcă norocul cu editorul american. A fost doar o întâlnire“de contact”. “Faceţi un business plan, găsiţi un investitor şi apoi mai discutăm”, au spus, pragmatic, americanii.

În primăvara lui 2006, Halpert şi Onică pleacă de la Capital cu destinaţia Adevărul. Ziarul era în proprietatea Anei Mariei Tinu. Opt luni mai târziu, urma să fie cumpărat de actualul proprietar, Dinu Patriciu. Din vara lui 2006, cei doi nu au mai discutat cu reprezentanţii Forbes.

Acesta a fost, de fapt, începutul. Ideea avută în urmă cu trei ani de Adriana Halpert şi Ştefan Onică a fost reluată în 2008 şi dusă mai departe de către managementul Adevărul Holding (grup condus de Răzvan Corneţeanu), care a purtat şi negocierile şi care a încheiat contractul.

Primul pas către licenţa Forbes a fost făcut cu ocazia Adevărul Top 500. Catalogul a preluat licenţa de a publica în paginile sale clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel