Cine spune că trebuie să ai o mulțime de ingrediente pentru a crea preparate delicioase?
Fie că ești pe fugă sau pur și simplu vrei să experimentezi ceva nou, aceste rețete sunt perfecte pentru oricine vrea să economisească timp, fără a face compromisuri la gust. Prinde inspirație din colțuri diferite ale lumii și bucură-te de mese rapide și savuroase!
1. Banana Ice Cream (Înghețată de banană) – S.U.A.
2 banane coapte
1 linguriță de esență de vanilie
1/4 cană de lapte de migdale (sau alt tip de lapte vegetal)
Mod de preparare:
Taie bananele în felii mici și pune-le într-un recipient. Pune-le la congelator pentru câteva ore. După ce bananele s-au congelat, pune-le într-un blender împreună cu esența de vanilie și laptele de migdale. Blenduiește până când obții o consistență cremoasă. Poți adăuga și puțină miere dacă îți place mai dulce.
2. Crispy Chickpeas (Năut crocant) – India
1 cană de năut fiert
1 linguriță de ulei de măsline
1/2 linguriță de chimion
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200°C. Amestecă năutul cu uleiul și chimionul. Pune năutul pe o tavă de copt și coace timp de 25-30 minute, amestecând din când în când, până când devine crocant.
3. Chocolate Mug Cake (Tort la cană cu ciocolată) – Regatul Unit
4 linguri de făină
3 linguri de lapte
2 linguri de cacao pudră
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele într-o cană. Pune cana în cuptorul cu microunde și gătește timp de 1 minut sau până când tortul crește și este bine făcut.
4. Avocado Toast – Mexic
1 avocado copt
1 felie de pâine prăjită
Sare și piper după gust
Mod de preparare:
Taie avocado-ul pe jumătate, scoate sâmburele și scoate pulpa. Pisează avocado-ul cu o furculiță și adaugă sare și piper. Unge avocado-ul pe felia de pâine prăjită și servește.
5. Nachos cu măr – S.U.A.
1 măr
2 linguri de unt de arahide
1 linguriță de miere
Mod de preparare:
Taie mărul în felii subțiri. Pune feliile de măr pe un platou. Topește untul de arahide și mierea la microunde pentru câteva secunde, apoi toarnă amestecul peste măr.
6. Frigărui cu brânză si roșii – Italia
1 roșie mare
100g brânză mozzarella
1 linguriță de ulei de măsline
Mod de preparare:
Taie roșia și brânza mozzarella în bucăți mici. Montează-le pe bețele de frigărui, alternând roșia și brânza. Stropește cu ulei de măsline și servește.
Mămăliguță cu cârnați, pentru o masă românească plină de savoare. Cum le pregătești
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News