Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb.
500 gr crenvurști
250 gr fulgi de porumb
250 ml lapte
250 gr sana
200 gr făină de porumb( mălai)
1oo gr făină de grâu
1 ou mare
30 ml ulei
sare și piper
2 gr bicarbonat de sodiu
50 gr parmezan răzuit
ulei pentru prăjit
Modul de preparare al rețetei de față este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor clasice. Însă, compoziția prin care se vor trece crenvurștii înainte de prăjire este una specială.
Se începe cu prepararea amestecului de ingrediente în care se vor răsfăța crenvurștii.
În recipientul unui blender, sau al unui mixer, se adaugă un ou, uleiul, laptele și sana. Se amestecă bine ingredientele până când se obține o compoziție omogenă.
Apoi, se adaugă mălaiul, sarea și piperul și se lasă compoziția la odihnit aproximativ 30 de minute. În acest interval de timp mălaiul se va hidrata și ne vom da seama ce cantyitate de făină mai trebuie adăugată pentru a obține o textură necursivă, care să stea pe crenvurști.
Așadar, adăugăm făina și parmezanul răzuit și amestecăm din nou compoziția.
Punem o tigaie cu ulei la încins. Într-un bol, sfărâmăm fulgii de porumb. Înfigem țepușe de frigărui în crenvurști, îi trecem prin compoziția din amestecul de ingrediente astfel încât să se glazureze uniform pe toate părțile. Apoi îi tăvălim prin fulgii de porumb și îi scufundăm în uleiul încins. Îi rumenim frumos pe toate părțile și îi scoatem pe platouri cu prosoape de hârtie absorbante.
Îi servim cu sos de muștar și ketchup, sau cu diferite sosuri picante.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de Corn Dog în crustă din fulgi de porumb, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai gătit chef Nicolai Tand în ediția din din 16 februarie 2022 a îndrăgitului matinal Super Neatza, accesați materialul video de mai sus.
VEZI ȘI: Chifteluțe fifty-fifty. Rețeta din Ucraina
Chifteluțele "fifty-fifty" ies pufoase și foarte gustoase. Iată cum se prepară această rețetă din Ucraina.
500 gr piept pui
150 gr pâine -mai veche
150 ml lapte
1 ceapă verde
1 ceapă galbenă
pătrunjel verde
mărar -optional
cimbru-optional
sare
piper negru măcinat
3-4 linguri ulei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu