Chifteluțe fifty-fifty. Rețeta din Ucraina

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anton Uniqueton)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anton Uniqueton)

Chifteluțele "fifty-fifty" ies pufoase și foarte gustoase. Iată cum se prepară această rețetă din Ucraina.

Ingrediente

500 gr piept pui
150 gr pâine -mai veche
150 ml lapte
1 ceapă verde
1 ceapă galbenă
pătrunjel verde
mărar -optional
cimbru-optional
sare
piper negru măcinat
3-4 linguri ulei

Cum se prepară

Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi verdeţurile. Pâinea se pune la înmuiat în lapte, apoi se stoarce. Reţeta prevede pâine şi verdeţuri în cantitate egală cu carnea. Carnea de pui împreună cu pâinea înmuiată se dă prin maşina de tocat, scrie bucataras.ro. Amestecaţi carnea, pâinea şi verdeţurile cu ceapa, împreună cu sare şi piper. Puteţi lăsa amestecul la frigider să se odihnească, de la 30 minute până la câteva ore .

Cu mâinile umezite cu apă sau ulei se formează chiftele de formă aproximativ egală. Prăjiţi chiftelele în puţin ulei pe ambele părţi, până când încep să se albească. Se transferă chiftelele în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor 10-15 minute la 180 grade Celsius . Chifteluţele fifty-fifty sunt gustoase atât calde cât şi reci însoţite de salată sau garnitura preferată.

Vezi și: Supă elvețiană de brânză cu pâine și salam: Rețeta

Kokosbullar, prăjitura suedeză excelentă. Rețeta este simplă

BONUS: Cartofi cu smântână și boia. Rețetă veche găsită într-un calendar culinar din 1985

Ingrediente

- cartofi 1,250 kg

- smântână 0,250 kg

- ulei 0,100 l

- făină 0,010 kg

- ceapă 0,100 kg

- boia dulce 0, 005 kg

- piper 0,001kg

- pătrunjel verde 2 legături

- mărar 1 legăură

- sare 0,025 kg 

Cum se prepară

Ceapa se curăță, se taie mărunt şi se căleşte în ulei. Se adaugă făina şi se mai călesc împreună câteva minute, apoi se sting cu boia şi apă fierbinte. Se adaugă cartofii curăţaţi, spălaţi, tăiaţi în felii şi se lasă să fiarbă. Când aceştia sunt gata, se adaugă smântâna, piperul boabe, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să mai fiarbă cca. 10 minute. La servit, se presară cu verdeaţă, salată tăiată mărunt. Înainte de a fi servite se adaugă boiaua.

*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Vezi și: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească

Bananen Shoko Kuchen - O prăjitura nemțească senzațională: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel