Bananen Shoko Kuchen - O prăjitura nemțească senzațională: Rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (EKATERINA BOLOVTSOVA)

Dacă vrei să încerci o prăjtură senzațională direct din bucătăria nemților, poți prepara rețeta de Bananen Shoko Kuchen. 

Ingrediente

- 5 banane

- 3 ouă

- 250 g zahăr pudră

- 200 g unt

- cremă Mascarpone

- 1 plic praf de copt

- 2 plicuri zahăr vanilat

- 2 căni cu făină

- un praf de sare

- 50 g cafea solubilă sau cacao

- 200 g glazură albă de vanilie sau ciocolată albă 

Cum se prepară

Curăţăm 3 banane şi le mixăm pentru a face un piure fin (putem să le pasăm şi cu furculiţa). Într-un castron frecăm untul cu zahărul pudră, până se încorporează şi se formează o cremă. Peste acest amestec punem piureul de banane,ouăle, zahărul pudră, praful de sare şi crema Mascarpone. Le mixăm cam 5 minute, apoi punem cele 2 căni cu făină în care am pus şi praful de copt. Mai mixăm 5 minute şi obţinem o compoziţie cremoasă şi fină.

Ungem o tavă rotundă cu unt şi punem jumătate din compoziţie. Cele 2 banane rămase le curăţăm de coajă, le dăm prin cafeaua solubilă sau cacao şi le aşezăm peste compoziţia din tavă. Punem şi restul de compoziţie, îmbrăcăm bine bananele cu ea şi dăm la cuptor la 180 de grade circa 45 de minute cu umluft sau 200 grade la cuptor normal.

După ce am scos präjitura din cuptor, o scoatem din tava. Fundul präjiturii rămâne în sus şi o îmbrăcăm în ciocolată.

BONUS: Baumkuchen - tort "trunchi de copac"

Ingrediente blat

 4 ouă
 esenţă vanilie
 60 ml lapte
 2 linguri rom brun
 165 g zahăr
 180 g unt caramelizat
 70 g făină

Ingrediente glazură ciocolată

 180 g ciocolată neagră
 120 smântână pentru frişcă
 1 lingură rom brun
 1 pliculeţ gelatină
 50 ml apă

Cum se prepară

Bate toate ouăle cu zahărul, esenţa de vanilie, romul şi laptele pentru 1-2 minute, folosind un tel. Dă compoziţia la bain marie pentru 5-7 minute. Pune compoziţia într-un mixer şi bate-o până îşi triplează volumul. Caramelizează untul într-o cratiţă şi lasă-l puţin să se răcească înainte de a-l adăuga peste aluat, potrivit retetepractice.ro.

Cerne făina şi amestecă uşor folosind un tel până la încorporare. Pune două tăvi de tort una în cealaltă şi unge-o pe cea de deasupra cu unt, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Pune un polonic de aluat în tavă şi întinde-l (ca şi cum ai face o clătită). Dă tava la cuptor pentru 1-2 minute la 260º , până ce se rumeneşte, apoi scoate-o, pune un alt strat şi procedează la fel până termini aluatul.

Când ai terminat aluatul, scoate tortul din tavă şi lasă-l să se răcească. În răstimp, toarnă smântână fierbinte peste ciocolata neagră şi amestecă până se topeşte. Pune apa peste gelatină, împreună cu romul şi lasă gelatina să se umfle aproximativ 5 minute, apoi amestec-o cu ciocolată. Toarnă glazura obţinută peste tort, nivelează şi dă-l la rece pentru o oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel