Pilotul Cezar Osiceanu a prezentat rețeta personală de omletă, Omleta lui Moș Martin.
„Aseară Moș Martin se preumbla nestingherit prin Azuga cea frumoasă știind că trebuie sa mâncăm noi ceva bun de dimineață nu-i așa?
Deci haideți sa facem împreună ca de obicei ceva bun, gustos, rapid și îmbietor”, spune pilotul Cezar Osiceanu.
- 1 ceapă tăiată rondele
- 2-3 roșii tăiate cubulețe
- 1 ardei nu prea iute tăiat rondele
- 4-5 ouă pentru a asigura 2-3 porții decente
- 150 grame de slăninuță afumată tăiată bucățele mărunte
- verdeață proaspătă și tocată
- mirodenii (piper negru măcinat, curry, boia dulce)
- 2 căței de usturoi tăiați feliuțe subțiri
„Punem ceapa rondele cu bucățelele de slăninuță afumată să se călească împreună astfel nu vom fi nevoiți să folosim ulei pentru călire.
Când s-a înmuiat ceapa punem peste cubulețele de roșii, feliuțele de usturoi și rondelele de ardei iute și le lăsăm împreună până scade bine zeama lor.
Batem cele 4-5 ouă cu mirodeniile alese împreună cu o parte din verdeața tocată și turnăm totul peste conținutul tigăii noastre amestecând încet cu o lingură de lemn.
Presărăm restul de verdeață, prăjim câteva felii de pâine albă cu cartofi și … la ataaac!
Poftă maaaare!
P.S. Vorba Măriucăi, frumoasa mea soție și superba mea muză: De aceea vine si Moș Martin după tine!”, precizează pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu