Rețetă delicioasă. Medalion din mușchiuleț de porc cu sos de gogoșari

Vlăduț, bucătarul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă delicioasă de medalion din mușchiuleț de porc cu sos de gogoșari.

Ingrediente

Ingrediente pentru medalionul din mușchiuleț de porc:

1 kg mușchiuleț de porcsare și piper

450 gr felii subțiri de bacon

1-2 linguri de ulei

Ingrediente pentru sos de gogoșari:

500 gr gogoșari

200 gr ceapă

3-4 căței de usturoi

1-2 ardei iuți

1 legătură de pătrunjel verde

1-2 linguri de ulei

1-2 linguri muștar clasic, sau muștar de dijon

1 strugure

porumb pentru servit

Mod de preparare

Pe cât de simple sunt ingredientele, pe atât de simplu este și modul de preparare al rețetei.

Cum se prepară medalioanele din mușchiuleț de porc

Muschiulețul de porc se porționează în medalioane de 4-5 cm grosime, se aplatizează cu palmele și se înfășoară în felii subțiri de bacon. Într-o tigaie cu puțin ulei, se rumenesc medalioanele din mușchiuleț pe ambele părți, pentru a le sigila. Apoi se continuă prepararea lor la cuptor la temperatură medie, până sunt bine pătrunse, iar baconul crocant.

Cum se prepară sosul de gogoșari

Cât timp medalioanele din mușchiuleț de porc se prepară la cuptor, ne putem ocupa de sosul de gogoșari.

Se spală gogoșarii, se curăță și se toacă în fâșii. La fel se toacă și ceapa, iar usturoiul se curăță și se toacă rondele. Se pune o tigaie încăpătoare cu ulei la încins și se adaugă legumele. Se amestecă bine să se călească uniform. Se adaugă muștarul și ardei iute, atât cât să iasă un sos ușor picant. Câteva boabe de strugure adăugate în sos dau un gust ușor acrișor, dar și aromă plăcută.

Porumbul se fierbe, sau se coace, după preferințe. Se taie în bucăți mici ce vor constitui suporturi pentru medalioanele din mușchiuleț.

VEZI ȘI: Rețetă plină de savoare. Supă de praz cu cartofi și cremă de brânză

Chef Radu Darie, bucătarul emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă delicioasă de supă de praz cu cartofi și cremă de brânză.

Ingrediente

1 fir mare de praz

4-5 cartofi

1 ceapă

1 morcov

2-3 căței de usturoi

sare și piper, după gust

1 cub de unt + 1 linguriță cu ulei de măsline

400 ml smântână lichidă

300 gr cremă de bârânză

1 linguriță nucșoară măcinată

Mod de preparare

Se începe cu pregătirea ingredientelor. Se curăță ceapa, morcovul, prazul și cartofii. Ceapa se toacă solzișori și se pune la călit într-o cratiță cu unt topit în uleiul de măsline înfierbântat. Se adaugă și puțin ulei de măsline pentru a nu se arde untul.

Peste ceapă, se adaugă rondele de usturoi, rondele de praz și morcovul răzuit. Se oprește o mică parte din praz pentru a-l transforma în chipsuri la final de preparare a supei.

Se amestecă bine ingredientele din cratiță, pentru a nu se arde, apoi se adaugă cartofii curățați și tocați în cuburi și apă fierbinte, atât cât să fie ingredientele acoperite.

Se fierb ingredientele la foc de intensitate medie, până când cartofii se strivesc. Apoi se trec prin bloender și se pasează foarte fin. Se adaugă smântâna lichidă și se omogenizează compoziția.

Supa cremă rezultată se mai fierbe câteva minute pentru a atinge din nou punctul de fierbere. În acest timp se asezonează cu pudră de nucșoară, sare și piper și se adaugă crema de brânză.

Pentru decor, se prepară într-o tigaie chipsuri de praz. Prazul se taie în fâșii care se trag la tigaia încinsă cu foarte puțin unt. Se adaugă în supa de praz cu cartofi și cremă de brânză pentru un aspect plăcut și un gust crunchy.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de supă de praz cu cartofi și cremă de brânză, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai gătit chef Radu Darie în cadrul îndrăgitului matinal, accesați materialul video de mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel