Chef Radu Darie, bucătarul emisiunii Super Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o rețetă delicioasă de supă de praz cu cartofi și cremă de brânză.
1 fir mare de praz
4-5 cartofi
1 ceapă
1 morcov
2-3 căței de usturoi
sare și piper, după gust
1 cub de unt + 1 linguriță cu ulei de măsline
400 ml smântână lichidă
300 gr cremă de bârânză
1 linguriță nucșoară măcinată
Se începe cu pregătirea ingredientelor. Se curăță ceapa, morcovul, prazul și cartofii. Ceapa se toacă solzișori și se pune la călit într-o cratiță cu unt topit în uleiul de măsline înfierbântat. Se adaugă și puțin ulei de măsline pentru a nu se arde untul.
Peste ceapă, se adaugă rondele de usturoi, rondele de praz și morcovul răzuit. Se oprește o mică parte din praz pentru a-l transforma în chipsuri la final de preparare a supei.
Se amestecă bine ingredientele din cratiță, pentru a nu se arde, apoi se adaugă cartofii curățați și tocați în cuburi și apă fierbinte, atât cât să fie ingredientele acoperite.
Se fierb ingredientele la foc de intensitate medie, până când cartofii se strivesc. Apoi se trec prin bloender și se pasează foarte fin. Se adaugă smântâna lichidă și se omogenizează compoziția.
Supa cremă rezultată se mai fierbe câteva minute pentru a atinge din nou punctul de fierbere. În acest timp se asezonează cu pudră de nucșoară, sare și piper și se adaugă crema de brânză.
Pentru decor, se prepară într-o tigaie chipsuri de praz. Prazul se taie în fâșii care se trag la tigaia încinsă cu foarte puțin unt. Se adaugă în supa de praz cu cartofi și cremă de brânză pentru un aspect plăcut și un gust crunchy.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta de supă de praz cu cartofi și cremă de brânză, dar și pentru a descoperi ce rețete a mai gătit chef Radu Darie în cadrul îndrăgitului matinal, accesați materialul video de mai sus.
VEZI ȘI: Rețetă plină de savoare. Salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi
Chef Nicolai Tand, bucătarul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a preparat o salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi.
500 gr cartofi albi
3 tentacule de caracatiță, prefierte
2 buc. sfeclă roșie
1 buc. țelină apio
2-3 foi de dafin
1 linguriță cu boabe de piper negru
2 linguri de oțet
1 linguriță de zahăr
Pentru sosul de brânzeturi:
250 gr brânză cu mucegai
200 gr brânză proaspătă
150 gr cremă de brânză
50 gr parmezan
50 gr unt
200 ml smântână lichidă
sare și piper
boia de ardei afumată
ceapă roșie
sumac
Se pune un vas cu apă și sare la fiert. Se adaugă oțetul, zahărul, foile de dafin, boabele de piper, țelina apio și sfecla roșie curățată și tăiată în bucăți mai mici. Se lasă să fiarbă aceste ingrediente până când își degajă toate aromele, apoi se adaugă tentaculele de caracatiță. Tentaculele de caracatiță se adaugă mai întâi cu partea groasă, apoi cu partea subțirie pentru a se pătrunde uniform. Apoi se scot și se lasă la scurs.
În alt vas, se fierb cartofii necurățați în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se feliază subțire.
În alt vas, se fierb cartofii necurățați în apă cu sare. Când sunt bine pătrunși, se trec prin jet de apă rece, se curăță și se feliază subțire.
La fel se vor felia și tentaculele de caracatiță fierte, se trag la tigaie în puțin unt topit și se amestecă cu cartofii.
Pentru sosul de brânzeturi se pune untul într-un vas, la topit și se adaugă smântâna lichidă. Când smântâna este bine înfierbântată se adaugă brânzeturile și se amestecă până când sunt topite și sosul omogenizat. Se aromatizează cu boia de ardei afumată.
Ceapa roșie se taie în fâșii și se presară peste ea sumac.
Peste amestecul de cartofi cu caracatiță se adaugă sosul de brânzeturi și se decorează cu fâșiile de ceapă aromatizate cu sumac.
Pentru mai multe detalii despre modul de preparare al rețetei de salată de cartofi cu caracatiță și sos de brânzeturi, dar și pengtru a descoperi celelalte rețete preparate de chef Nicolai Tand, accesați materialul video de mai sus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu