Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Rețeta de CHEC FĂRĂ COACERE. Mai simplu de atât nu se poate. Este o bunătate!

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Checul are și o variantă mai puțin cunoscută, cea fără coacere. Este o rețetă simplă. Iată cum se prepară.

Ingrediente

200 g biscuiți 
2 bucăti brioșe 
3 felii chec 
250 gr unt 
4 linguri zahăr tos 
50 gr pudră de cacao 
1 lămâie 
200 gr rahat aromat 
1 lingură esență de vanilie 
1 lingură esență de rom
1 lingură esență de lămâie 

Vezi și: PLĂCINTĂ PICANTĂ cu brânză și praz. Este o gustare savuroasă! REȚETA simplă

Cum se prepară

Rahatul tăiat bucățele se topește împreună cu untul, într-un vas cu fundul gros, cca. 10 minute la foc mic. Biscuiții, brioșele, feliile de chec se mărunțesc, împreună cu lămâia întreagă, potrivit bucataras.ro. Crema de unt și rahat se adaugă peste amestecul de biscuți, brioșe, chec și lămâie. Se amestecă până ce se încorporează toate ingredientele.

Se adaugă pudra de cacao și esențele, amestecându-se bine. Aluatul obținut se pune într-o formă de chec, tapetată cu folie alimentară și se dă la rece, cca. 2 ore sau mai bine până a doua zi. Checul se scoate din formă și se feliază. 

Vezi și: CLĂTITE englezești. Deliciu în STIL BRITANIC. Rețeta simplă

SALATĂ a la russe. Rețeta RUSEASCĂ apreciată și de români

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.23
YesMy