Rețeta AI pentru pasca de Paști. Se prepară simplu, rapid, cu "rezultat delicios"

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Am întrebat ChatGPT să ne ofere o reţetă de pască pentru Paști.

Vezi și - Rețetă drob de miel delicios. Trucul folosit de un chef celebru

"Uite o rețetă clasică de pască cu brânză dulce, adaptată în stil "AI" – adică bine structurată, clară, și optimizată pentru rezultat delicios", a răspuns Chat GPT, după ce i-am cerut să ne facă o reţetă originală. 

Pască tradițională cu brânză dulce – Rețetă AI

Ingrediente pentru aluat (de cozonac):



500 g făină

25 g drojdie proaspătă (sau 7 g drojdie uscată)

200 ml lapte călduț

100 g zahăr

2 ouă

80 g unt topit

1 plic zahăr vanilat

Coaja rasă de la 1 lămâie

Un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura de brânză:


500 g brânză dulce de vaci (bine scursă)

3 ouă

150 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

2 linguri griș

Coaja rasă de la 1 portocală sau lămâie

100 g stafide (opțional, hidratate în rom sau apă caldă)

Esență de vanilie / rom (opțional)


Pentru uns:



1 gălbenuș + 1 lingură de lapte


Pașii de preparare


1. Pregătește aluatul:



Dacă folosești drojdie proaspătă, dizolv-o în puțin lapte călduț cu o linguriță de zahăr. Lasă 10 minute să se activeze. Amestecă făina cu zahărul, sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Adaugă ouăle, laptele și drojdia (dacă e activată). Frământă și încorporează treptat untul topit. Lasă aluatul la dospit 1-1.5 ore, acoperit, într-un loc cald.


2. Prepară umplutura:



Amestecă brânza cu ouăle, zahărul, grișul, stafidele, vanilia și coaja de citrice. Umplutura trebuie să fie cremoasă, dar nu foarte lichidă. Dacă e prea moale, mai adaugă puțin griș.

3. Formează pasca:


Împarte aluatul în două părți: una mai mare (pentru bază), una mai mică (pentru împletituri).

Întinde partea mare într-o tavă rotundă (cu diametru 26-28 cm), unsă sau tapetată cu hârtie de copt.

Toarnă umplutura peste aluat.

Cu aluatul rămas, formează o coroniță împletită și pune-o de jur împrejurul umpluturii.

Unge aluatul cu gălbenușul bătut cu lapte.

4. Coace pasca:


Preîncălzește cuptorul la 170°C (foc mediu).

Coace 40–50 de minute, până aluatul e rumen și umplutura s-a închegat.

5. Răcire și servire:



Lasă pasca să se răcească complet înainte de tăiere. Poți presăra zahăr pudră deasupra pentru decor.

Tips AI:

Pentru un plus de finețe, poți amesteca brânza cu mixerul pentru o textură mai fină. Dacă vrei o variantă fără aluat, se poate face și „pasca fără aluat” – îți pot da rețeta și pentru aceea. Vrei și o variantă fără gluten sau o pască cu ciocolată? Pot adapta după gustul tău", a evidențiat Inteligenţa Artificială. 

Vezi și - Cel mai bun cozonac de Paști. Rețeta chef-ului Sorin Bontea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]
pixel