Restructurarea MAI continuă. Din 1 Mai încep evaluările în teritoriu, afirmă ministrul Igaș

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, marţi seara, la Slatina, că, începând cu 1 mai, şefii de arme vor pleca în teritoriu pentru a face evaluările necesare restructurării structurilor MAI.

igas„Am preluat de la predecesorul meu, domnul Blaga, un plan de restructurare a ministerului pe care-l voi duce la bun sfârşit. Începând cu 1 mai, toţi şefii de arme vor pleca în teritoriu pentru a face evaluările necesare în vederea restrusturării sistemului“, a declarat ministrul Traian Igaş, în legătură cu derularea procesului de restructurare a structurilor MAI.

Ministrul nu a precizat numărul poliţiştilor sau al celorlalţi angajaţi din subordine care vor fi disponibilizaţi, dar a spus că vor rămâne 130.000 de angajaţi.

---

Igaș se gândește la reorganizarea DGIPI, pentru că nu este ”suficient de eficientă”

---

„Nu vor pleca doar poliţişti, ci şi angajaţi ai celorlalte structuri, inclusiv funcţionari publici din sistem. Nu ştiu câţi oameni vor fi disponibilizaţi, tot ce vă pot spune este că în sistem vor rămâne 130.000. Acum faceţi dumneavoastră calculul“, a spus Igaş.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a mai spus că va fi supus reorganizării şi sistemul de "învăţământ poliţienesc", iar restructurările în acest domeniu, care au început cu schimbările de la Academia de Poliţie, vor continua cu şcolile de poliţie, iar acestea vor viza nu doar organigrama şi conducerea, ci şi curricula.

Ministrul a mai afirmat că veniturile angajaţilor MAI după reformarea sistemului nu vor scădea. Potrivit lui Traian Igaş, disponibilizările din sistem vor fi făcute "în prima jumătate a lui 2011".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel