Refugiaţi sirieni, raport. Ce se întâmplă după terminarea războiului

Sebastian Florea / 06 noi 2018 / 20:27 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

În Turcia, Avocatul Poporului cere guvernului de la Ankara să ia măsuri pentru integrarea refugiaţilor sirieni.

Majoritatea celor 3,5 milioane de refugiaţi sirieni care trăiesc în Turcia nu se vor întoarce în ţara lor, chiar dacă acolo războiul se va termina, estimează într-un raport Avocatul turc al Poporului, care din acest motiv cere guvernului de la Ankara să ia măsuri pentru integrarea acestor refugiaţi, informează marţi agenţia EFE.

În raportul intitulat ''Sirienii în Turcia'', Avocatul Poporului semnalează că în următorii zece ani numărul sirienilor în Turcia ar putea ajunge chiar şi la cinci milioane. Prin urmare, în document se sugerează guvernului turc să elaboreze o serie de măsuri de integrare a lor, printre care crearea unui Minister al Migraţiei, ca toate paginile web naţionale să fie scrise şi în limba arabă, iar învăţarea limbii turce să devină obligatorie pentru toţi sirienii, indiferent de vârsta lor.

Majoritatea trăiesc pe cont propriu

Raportul mai subliniază că numai 6,69% dintre cei 3,5 milioane de sirieni aflaţi în prezent în Turcia se află în tabere pentru refugiaţi, ceilalţi trăind pe cont propriu. De asemenea, 40% dintre sirienii refugiaţi în Turcia sunt minori cu vârste sub 18 ani, iar de când a început războiul în Siria, în anul 2011, în Turcia s-au născut 276.158 de copii sirieni.

Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a declarat recent că aproximativ 260.000 de cetăţeni sirieni au revenit în nordul Siriei, în regiunea de la frontiera cu Turcia.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26