EXCLUSIV  Rectificare buget. Eugen Teodorovici: Vor fi nemulţumiri

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a făcut o serie de precizări legate de anunţata rectificare a bugetului de stat. 

Invitat la interviurile DC News, Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a făcut o serie de precizări legate de rectificarea de buget anunţată în şedinţa de joi a Guvernului României. 

"Aprobarea acesteia va avea loc în jurul datei de 20 august. Discuţii se mai pot purta, iar atunci va fi aprobată forma finală. Cu siguranţă vor fi multe nemulţumiri, dar oamenii trebuie să înţeleagă, în funcţie de zona în care lucrează, că sumele pe care fiecare le cere trebuie să fie justificabile şi durabile, execuţia acelor sume trebuie să fie exact cum o prevede legea.

Îmi aduc aminte, pe timpuri, în administraţiile mai vechi unde era mai multă rigoare şi disciplină se punea foarte mare accent pe situaţiile în care miniştrii nu cheltuiau, la jumătatea anului, ceea ce au promis că vor cheltui. Şi faţă de miniştri ar trebui să fim mai fermi, adică fiecare ministru să-şi argumenteze, justifice şi, în cazul în care nu reuşeşte, să-şi asume consecinţele necheltuirii unor bani pe care el i-a cerut", a declarat Eugen Teodorovici. 

"Noi, pe acest an, am alocat bugete mai mari decât anul trecut. După aceea, s-a trecut la cât şi-a estimat fiecare în parte să fie cheltuit în prima jumătate a anului. După aceea ne uităm la execuţie. Şi am spus că luăm execuţia din cât şi-a asumat, iar diferenţa trebuie să fie suma cu care se reduce partea de cheltuieli pe întregul an. Dar dacă ministrul îşi asumă, sub semnătură, faptul că acele sume vor fi cheltuite, putem să acceptăm. Dar nu s-a mers de la caz la caz, a fost un principiu general valabil", a explicat Eugen Teodorovici.

Urmăreşte declaraţiile făcute de Eugen Teodorovici, aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel