Recep Erdogan, întâlnire cu Nicolas Maduro

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a sosit duminică în Venezuela pentru a semna o serie de acorduri cu omologul şi aliatul său, Nicolas Maduro, a anunţat guvernul de la Caracas.

La sosire, Recep Tayyip Erdogan a fost întâmpinat de vicepreşedinta Delcy Rodriguez şi de ministrul industriilor, Tareck El Aissami, relatează AFP. Vizita preşedintelui turc a fost anunţată, fără o dată precisă, la 21 septembrie în cursul unei vizite la Caracas a şefului diplomaţiei de la Ankara, Mevlüt Cavusoglu. Acesta a promis că cei doi şefi de stat vor putea "semna numeroase acorduri". 

Nicolas Maduro, confruntat cu o gravă criză politică şi economică, s-a deplasat la 8 iulie în Turcia pentru a asista la instalarea în funcţie a preşedintelui turc. Cu acest prilej, el s-a întâlnit cu mai mulţi investitori şi oameni de afaceri. Reales în mai în urma unor alegeri al căror rezultat nu a fost recunoscut de o mare parte a comunităţii internaţionale, Nicolas Maduro îşi va începe al doilea mandat la 10 ianuarie. 

Urmaşul fostului preşedinte Hugo Chavez (1999-2013) se confruntă cu o puternică presiune din partea Statelor Unite care l-au calificat "dictator" şi au impus sancţiuni ţării sale, membră a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel