Reacție după atacul din Nisa: România, ȚINTĂ declarată a organizațiilor teroriste

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) își exprimă compasiunea faţă de familiile îndurerate şi apropiaţii celor care au căzut victime atentatului de la Nisa, precum și solidaritatea față de Franţa şi poporul francez.

"Regretăm şi condamnăm aceste fapte de cruzime care aduc atingere vieţii, libertăţii, egalităţii, securităţii şi stabilităţii, indiferent de locul unde au loc.

CNMR constată creșterea frecvenței acestor fapte în ultimul timp și consideră că acestea, indiferent prin ce mijloace sunt comise, dincolo de atingerea adusă vieții unor oameni nevinovați, reprezintă încălcări grave ale drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor", transmite CNMR.

Europa, sub asediu

"Țări importante ale Europei sunt ținta atacurilor teroriste, asistând astfel la o Europă sub asediu terorist, care plătește un preț extrem de mare.

[citeste si]

Acum cateva zile, în cadrul Summitului NATO de la Varşovia, liderii statelor membre ale blocului european admiteau că statele se confruntă cu numeroase provocări în domeniul securităţii, printre care terorismul si instabilitatea din Orientul Mijlociu si nordul Africii. Iar în Declaratia de la Varşovia privind Securitatea Transatlantică, adoptată la finalul acestui Summit, se arată că NATO va continua sa lupte pentru pace, securitate şi stabilitate în tot spaţiul euro-atlantic, statele membre acţionând împreună pentru a apăra democraţia, libertatea individuală, drepturile omului şi statul de drept", mai transmite CNMR.

România, o țintă declarată

În acest context, CNMR subliniază din nou importanța unui acord între marile puteri pentru a rezolva cauzele conflictului din Orientul Mijlociu, lăsând la o parte interese egoiste și rivalități, precum și faptul că astfel de tragedii ne readuc aminte de nevoia esențială a cetățenilor de a se simți protejați de statul în care trăiesc.

"Totodată, atragem din nou atenţia că România este o țintă declarată a organizațiilor teroriste din Orientul Mijlociu, fiind un actor important în regiune pentru oferirea securităţii si stabilităţii", adaugă CNMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel