Motivul pentru care legea antifumat a fost scoasă de pe ordinea de zi

Inițiatoare legii antifumat a dezvăluit motivul pentru care textul a fost scos de pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Deputatea Aurelia Cristea susține că  legea antifumat a fost restrasă din cauza unei adrese a Consiliului Concurenței adresată deputaților care solicită lămurirea unui amendament adoptat la acest proiect privind comercializarea produselor din tutun, despre care consiliul afirmă că în forma actuală este neconcurențial.

„Nu vreau şi nu e cazul să fac acuzaţii la adresa nimănui. E nevoie, într-adevăr, de nişte clarificări suplimentare referitoare la punctul de vedere al Consiliului Concurenţei referitor la raportul favorabil al Comisiei de Sănătate. Mai exact, e vorba de un amendament propus de comisie, care interzice afişarea produselor din tutun în locurile obligatorii de trecere. E o chestiune care ţine de formulare şi sunt convinsă că toate aceste aspecte vor fi lămurite până săptămâna viitoare, când voi face toate demersurile pentru ca legea să intre din nou pe ordinea de zi. În acest moment, susţinerea publică e vitală pentru acest demers, care sunt sigură că va trece, mai ales că majoritatea colegilor mei şi-au exprimat susţinerea", a declarat Aurelia Cristea, deputat PSD de Cluj.

Proiectul de lege privind interzicerea fumatului în spațiile publice închise, pe care Parlamentul României trebuia să-l voteze miercuri, a fost scos de pe ordinea de zi.

Proiectul prevedea ca patronii, care nu respectă legea, să primească amenzi de până la 15.000 de lei și închiderea definitivă a unității. Practic, odată ce această lege trece de Parlament, nu se va mai putea fuma nici în baruri, cafenele sau cluburi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel