Război Siria. Italia, răspuns privind un ATAC

siria
siria

 Italia nu va avea niciun rol direct într-un eventual atac militar lansat de Occident împotriva regimului sirian, dar va furniza sprijin logistic aliaţilor săi, a anunţat joi premierul italian în exerciţiu Paolo Gentiloni, potrivit unui comunicat difuzat de biroul său, relatează Reuters. 

Gentiloni a avut joi numeroase convorbiri 'internaţionale', inclusiv cu cancelarul german Angela Merkel. 

Italia nu va participa la acţiunile militare din Siria. În baza acordurilor internaţionale şi bilaterale existente, Italia va continua să ofere sprijin logistic forţelor aliate, se precizează în comunicat. 

Răspunsul Germaniei 

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că este 'evident' faptul că regimul sirian încă mai dispune de un arsenal de arme chimice după atacul imputat Damascului asupra unei zone controlate de rebeli, însă a exclus pentru moment participarea Germaniei la o eventuală operaţiune militară împotriva regimului lui Bashar al-Assad. 

La rândul său, preşedintele american Donald Trump a scris joi pe Twitter că va lansa un atac 'foarte curând sau deloc foarte curând' în Siria ca răspuns la presupusul atac chimic din oraşul sirian Douma, ultimul bastion al rebelilor din Ghouta Orientală, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel