Război Rusia-Ucraina. Geoană: Cea mai GRAVĂ criză de securitate de la terminarea Războiului Rece. România va avea GRUPURI de luptă NATO

Foto: Facebook Mircea Geoana
Foto: Facebook Mircea Geoana

Mircea Geoană anticipează o redimensionare a trupelor aliate din România, discuțiile în acest sens fiind destul de avansate. 

Acțiunile declarative ale Rusiei vor conduce la o consolidare a prezenței NATO în România, este de părere adjunctul Secretarului General al Alianței Nord Atlantice.

Mircea Geoană anticipează o creștere a prezenței militare aliate din România, care va avea ca model structurile de luptă existente în Polonia și în zona Baltică

”Putem să anticipăm o coerență a prezenței NATO în tot flancul estic, de la Marea Baltică, la Marea Neagră, și de aceea prezența unor grupuri de luptă, similare cu cele care sunt deja desfășurate în zona Baltică și în zona Poloniei, ar putea să reprezinte un reper cu privire la modul în care NATO ar aborda situația.

Repet, comandanții noștri militari, autoritățile române, autoritățile țărilor din flancul estic lucrează, în aceste momente, la detalii și aceste lucruri vor fi anunțate când vor fi aprobate la nivel aliat și la nivel bilateral, între aliații din cadrul NATO”, a dezvăluit Mircea Geoană, citează Radio DCNEWS.RO

Toate opțiunile sunt pe masă

Secretarul general adjunct al NATO spune că Alianța trebuie să fie pregătită pentru orice situație, dar a asigurat că nu se pune problema afectării securității țării noastre.

”Noi suntem pregătiți pentru orice scenariu, în continuare, trebuie să acționăm pentru evitarea scenariului militar, care ar avea consecințe severe pentru securitatea europeană. Ar fi cea mai gravă criză de securitate de la terminarea Războiului Rece și acest lucru trebuie evitat și trebuie să descurajăm în continuare”.

”Încercăm să transmitem mesaje de natură diplomatică și de dialog către Federația Rusă, dar și mesaje cu privire la severitatea răspunsului nostru dacă această eventualitate s-ar putea concretiza. Din punctul de vedere al NATO, nu sunt motive de îngrijorare pentru România. (...) Vreau să-i asigur pe români că din punct de vedere al securității nu sunt motive de preocupare. Sunt motive de îngrijorare pentru că o securitate deteriorată la nivel regional nu este benefică, dar din punct de vedere imediat nu sunt riscuri pentru securitatea României”.

Amenințarea războiului dintre Rusia și Ucraina este tot mai pronunțat

Amenințarea războiului dintre Rusia și Ucraina este tot mai pronunțat, iar Rusia face o mulțime de demersuri în acest sens și a început să trimită trupe în Belarus. 

Potrivit The Guardian, în luna februarie, între 10 - 20 februarie mai exact, se vor desfășura exerciții militare comune în vestul Belarusului, în apropierea granițelor statelor membre NATO, Polonia și Lituania, și la granița Ucrainei. Anunțul a fost făcut de Aleksandr Lukașenko.

În cadrul exercițiilor, cele două țări "se vor concentra pe respingerea unui atac extern, atât terestru cât și aerian, dar și pe neutralizarea inamicilor".

"Nu este nimic extraordinar în aceasta, la sfârşitul anului trecut, preşedinţii ţărilor noastre au confirmat planul de a organiza evenimente comune în Belarus anul acesta", a declarat secretarul Consiliului Securităţii de la Minsk, Aleksandr Volfovici.

Citește și: Care e PLANUL lui Putin, ce urmărește și ce înseamnă pentru România. Românii din Ucraina, despre război: DISTRUGEREA! Situaţia e aranjată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel