Rareș Bogdan, mesaj dureros: România nu se află pe drumul cel bun!

După moartea Reginei Ana, Rareș Bogdan a transmis un mesaj emoționant.

"Majestate, iartă-ne!

Stăm cu ochii pe scafarliile politicienilor, iar lângă noi moare o lume pe care puţini, foarte puţini români mai au litere să ne-o împărtăşească. Am pierdut-o pe Regina Ana şi poate vom găsi, abia acum, inspiraţia să o regăsim. Sau - mai ştii? - să căutăm să regăsim bucata din cultura noastră (şi avem câteva figuri!) care ne va ajuta să abandonăm genetica de troglodiţi. Oricum, nu cred în ea. Am convingerea că ne-a fost indusă, parşiv, mizându-se pe curăţenia, naivitatea de a crede că tot ce zboară să mănâncă.

[citeste si]

Istoria ne învaţă că, uneori, am avut glorie. Dar despre forţa morală, întrebările, zbuciumul, PATRIOTISMUL liderilor, iubirea celor care şi-au iubit ţara mai presus de mame, dar mai ales mai presus de orgolii, prea puţin ajungem să aflăm. Nu punem întrebările corecte, iar dacă o facem, nu ascultăm răspunsurile. Piere o lume la doi centimetri de urechea noastră şi nu avem nici dorinţă în degete pentru a o pipăi, atât cât a mai rămas, nici ochi deschişi, ca să ne bucure lumina ei, nici nas, să-i surprindem parfumul.

Majestate, iartă-ne! Suntem mici, atât de mici şi de jos încât n-am fi putut decât să ne înălţăm, dacă doream cu adevărat! Am numit-o pe Majestatea Sa "regina cu inimă de leu". Aş fi dorit să-i sărut mâna şi să-i spun că aş dori să înţeleg: ţara, veacul, oamenii, demnitatea.

Ne sunt genunchii juliţi de prea marea dorinţă de a adulmeca succesul şi nu ne rămâne doar iluzia grandorii. Habar nu avem ce înseamnă monarhia, pentru că nu am avut dascăli pentru patrie. Irosim toate şansele, iar când nu avem, inventăm, ca să avem ce să irosim. Nu avem decât un singur proiect de ţară: să ne descurcăm cumva, să ne pitim pe sub mantalele puternicilor, în pas de defilare. Nu avem conştiinţă naţională decât sporadic, doar atunci când trebuie să facem declaraţii. După care revenim în ligheanul nostru, unde suntem amăgiţi de câte-un gest de ambasador care ne spune, cu politeţe: România se află pe drumul cel bun.

România nu se află pe drumul cel bun! Nu se află! România nu mai există şi ar trebui să o reinventăm. Cu iubire, cu muncă, cu dorinţa de a depăşi mentalitatea de slugă. S-o iubim un pic mai mult, deşi pare uneori că ne priveşte ca şi când am fi copii vitregi! Dar... Nihil Sine Deo! Iubirea de ţară este necondiţionată. Este aerul care ne umflă nările, nu buzunarele!

Iartă-ne, Majestate!", a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel