Raluca Prună aruncă vina pe șefii penitenciarelor: O acțiune managerială mai bună

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, miercuri, că fiecărei persoane aflate în detenţie trebuie să îi fie garantat dreptul la muncă, în măsura în care aceasta este aptă, arătând că la nivelul penitenciarelor este nevoie de o acţiune managerială mai bună în acest sens.

'Cred că putem aştepta de la persoanele condamnate să îşi aducă propria lor contribuţie la executarea cu demnitate a unei pedepse, să muncească, dar să fie plătiţi pentru ceea ce muncesc. În primul rând, să li se asigure dreptul de a munci, ceea ce îi asigur pe toţi cei care ne privesc că nu este cazul. (...) Deci, trebuie să garantăm fiecărei persoane care se află în detenţie că, în măsura în care este aptă de muncă, poate să muncească pentru a fi plătită fie pecuniar, fie pentru a i se deduce din pedeapsă', a spus Raluca Prună, la sesiunea de întrebări şi răspunsuri 'De vorbă cu ministrul tău', organizată de Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic.

Potrivit acesteia, în cursul anului 2015, doar 29% dintre deţinuţi au avut acces efectiv la muncă, procentul fiind 'foarte, foarte mic'.

'Deci, cred că toate aceste lucruri trebuie privite în contextul acestui cadru legislativ care cred eu că este un cadru legislativ echilibrat, însă ceea ce lipseşte este, într-adevăr, o acţiune managerială mai bună la nivelul fiecărui penitenciar, care să asigure persoanei aflate în detenţie un acces efectiv la muncă', a adăugat ministrul Justiţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel