Raluca Prună, uimită: Este surprinzător

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat marţi, întrebată despre includerea pe listele partidelor a unor candidaţi anchetaţi penal, că este surprinzător cum cineva aflat în arest preventiv poate fi ales, adăugând că legea nu interzice acest lucru, iar cetăţenii pot sancţiona prin vot această chestiune.

'Este surprinzător cum cineva aflat în arest preventiv poate fi ales, cum de nu găseşte cetatea pe cineva mai bun dintre noi şi lumea face o asemenea alegere, sigur că nu putem, în măsura în care legea nu interzice acest lucru, decât să salutăm vox-populi. Dar eu sper ca mâine, în şedinţa de Guvern, să adoptăm noua Strategie Naţională Anticorupţie şi acolo punem un accent mai mare pe prevenţie', a afirmat Raluca Prună, la Realitatea TV.

Ea a spus că depinde de fiecare persoană ce fel de ţară doreşte şi ceea ce oamenii pot face este să voteze sau nu astfel de cetăţeni.

'Noi trebuie să discutăm despre chestiuni care nu sunt ilegale, dar sunt imorale sau care sunt împotriva unor coduri deontologice şi readuc aminte (...) că un cod deontologic este un cod pe care membrii unei profesii sau membrii unui partid de bună voie îl adoptă, deci nu e ceva impus, iar eu zic că dacă adoptăm un set de reguli în mod voluntar, e de neexplicat de ce nu-l respectăm', a mai spus Prună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel