Rafael Nadal îşi anunţă retragerea? "Meciul cu Djokovic ar putea fi ultimul pentru mine la Roland Garros"

Facebook Rafael Nadal
Facebook Rafael Nadal

Rafael Nadal anunţă că s-ar putea retrage la finalul sezonului actual. Chinuit de accidentări, dar şi de boala Muller-Weiss, Nadal îl va înfrunta în sferturile Roland Garros pe Novak Djokovic. 

”Vin după o situație deloc ideală, dar sunt meciuri speciale într-un loc unic. Abia aștept să joc acest meci. La fel ca în 2015, el este favorit clar.

În celelalte meciuri pe care le-am disputat aici eram eu favoritul sau șansele erau de 50-50. Meciul cu Djokovic ar putea fi ultimul pentru mine la Roland Garros”, a declarat Rafael Nadal, potrivit Sport.es.

Nadal suferă de Muller-Weiss, o boală rară şi incurabilă: O durere care vine şi pleacă. Efectiv nu ştiu ce poate fi peste două zile

"Din păcate, cotidianul meu este dificil. Dar şi aşa, încerc să fac cât pot mai bine. Evident, uneori îmi vine greu să accept situaţia. Este frustrant uneori când nu mă pot antrena normal timp de mai multe zile. Dar astăzi am reînceput să sufăr la mijlocul setului doi, iar la un moment dat a devenit insuportabil", a mai spus Rafael Nadal.

"Este o durere care vine şi pleacă. Uneori mai puternică, alteori mai puţin. Astăzi (joi), a fost mai rău. Nu ştiu cum va fi peste două zile, peste o săptămână. Efectiv nu ştiu", a spus Rafael Nadal după ce a fost eliminat de la ATP Roma, conform Agerpres. 

Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss care antrenează o necroză a osului navicular. Această maladie rară este incurabilă şi din acest motiv jucătorul spaniol a fost nevoit să pună capăt sezonului 2021 în luna august, din cauza durerilor prea puternice.

„Este o patologie atât de rară, încât până şi literatura este foarte rară”, explică dr. Umberto Alfieri Montrasio, şeful unităţii de specialitate picior şi gleznă a Institutului de Ortopedie IRCSS Galeazzi din Milano. „Uneori, este confundată cu o fractură”, apreciază specialistul.

Sindromul Müller-Weiss este o boală particulară: „Ce se ştie este că, în general, sexul feminin este mai afectat, cu o incidenţă de 70%, conform puţinelor studii efectuate până în prezent. Vârsta medie de debut a sindromului Müller-Weiss este în jur de 45 de ani”. Din acest motiv, cazul lui Nadal este si mai deosebit, având în vedere sexul masculin şi vârsta sa fragedă (n-are încă 40 de ani). CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel